Kenapa dinamakan Blogspot Ulama Pewaris Nabi ? Blog ini telah diaktifkan sejak tahun 2008 dengan berlatarbelakang memberi info tentang Islam dan politik. Blog ini sentiasa berterusan memperjuangkan memberi, menwar, memapar maklumat/info/penerangan ISLAM & politik namun Ulama Pewaris Nabi adalah menjadi idola dan perlu dijadikan ikutan dan juga sebagai sempadan kebaikan yang akan menahan atau membatas kejahatan agar tidak berterusan dan disedarkan sehingga akhirnya kebaikan akan menguasai keadaan.Nama blog ini tidak mencerminkan blogernya seorang Ulama tetapi sedang berusaha dan bercita-cita ke arah itu.Amin

pasbs2

pasbs2

pasbs baner

pasbs baner

Tuesday, August 13, 2013

HASIL KAJIAN YANG MENAKUTKAN !

HASIL KAJIAN MENUNJUKKAN TANPA UNDI AWAL DAN UNDI POS PADA PRU 13 LALU, UMNO /BN PASTI KANTOI SERTA GAGAL PERTAHANKAN PUTRAJAYA!!!!


UMNO/BN diselamatkan oleh undi awal dan undi pos...Itulah hasil kajian yang dijalankan oleh Merdeka Centre.

Angka tidak berdusta..Hasil kajian Merdeka Centre menceritakan kisah yang mengejutkan betapa keputusan pilhanraya 13 yang lalu UMNO/BN diselamatkan oleh sistem kontroversi undi awal dan undi pos. Tanpa undi awal/pos UMNO/BN tidak kekal duduk di Putrajaya.Ini sahaja suara yang memberikan kemenangan dan perbezaan kepada UMNO/ BN di 22 kerusi Parlimen. Tanpa mereka 22 kerusi, BN akan terikat dengan pembangkang Pakatan Rakyat menjadikan 111 kerusi.

Tanpa mereka undi pos dan awal, dua pemimpin tertinggi MIC Datuk Seri S Subramaniam (Segamat) dan Datuk Seri G. Palanivel (Cameron Highlands) tumbang dan tidak akan menjadi ahli Menteri Kabinet yang sedia ada..

Beberapa kerusi di Johor dan Wilayah Persekutuan akan juga jatuh kepada Pakatan Rakyat.Ini maklumat baru telah mendedahkan dalam satu kajian pola pengundian oleh Merdeka Center, yang diperolehi.

Merdeka Center berkata selepas pelucutan dan menganalisis data, membuat kesimpulan yang membolehkan BN telah kehilangan sebanyak 30 kerusi parlimen jika ia tidak bantu dengan undi awal/pos.

Data dari saluran mengundi berbeza daripada 222 kerusi Parlimen telah dianalisis dengan menggunakan sistem yang direka untuk mendedahkan kumpulan semula jadi atau kelompok.

Kajian ini dapat menunjukkan corak mengundi dalam PRU 13 dan disahkan jurang bandar dan luar bandar di Malaysia serta 20%  hayunan pengundi Cina dari Barisan Nasional.

Merdeka Center berkata bahawa tanpa undi awal dan undi pos, BN akan kehilangan 22 kerusi Parlimen. Penemuan ini akan menyebabkan kepiluan bagi ahli-ahli politik pembangkang yang telah berkempen untuk beberapa tahun kebelakangan ini untuk penghapusan pengundi pos, dengan alasan bahawa ia menyediakan peluang untuk penipuan dan memberi kelebihan kepada parti pemerintah semasa.

Berikutan pilihan raya umum pada 5 Mei, PKR, DAP dan PAS telah memfailkan petisyen memohon untuk membatalkan keputusan pilihan raya di beberapa buah kawasan.

Alasan utamanya adalah aduan undi pos dan penipuan pengundian awal, menunjukkan bahawa beberapa suara pembangkang yang diterima melalui saluran-saluran ini adalah jauh kurang daripada sokongan yang ditunjukkan oleh pengundi biasa di seluruh Malaysia.

Suruhanjaya Pilihan Raya (SPR) berkata bahawa terdapat kira-kira beberapa  372,000 pengundi pos dan awal termasuk dari pasukan keselamatan, petugas SPR dan media.

Kehadiran mereka dalam mana-mana kawasan Parlimen adalah penting memandangkan bagaimana rapat berjuang pilihan raya itu. Secara purata terdapat kira-kira 1,100 undi pos dan 800 pengundi awal di setiap kawasan.

30 kerusi Parlimen BN boleh hilang tanpa undi pos / awal adalah: Segamat (93.3% undi pos dan undi awal untuk BN), Bagan Serai (82.6% untuk BN), Muar (87.2% untuk BN), Pulai ( 88.8% kepada BN), Jerai (74.2% untuk BN), Balik Pulau (89.5% untuk BN), Machang (79.2% kepada BN), Labis (89.7% untuk BN), Kuala Selangor (71.7% kepada BN), Beaufort ( 71.7% untuk BN), Kuala Kangsar (76% untuk BN), Hulu Selangor (83.9% untuk BN), Sungai Besar (75.1% untuk BN), Baram (89.2% untuk BN), Kulim-Bandar Baharu (88.8% kepada BN ), Pasir Gudang (89% untuk BN), Tangga Batu (86.4% untuk BN), Titiwangsa (78.9% untuk BN), Tasek Gelugor (68% untuk BN), Tenom (87.6% untuk BN), Bentong (89.9% bagi BN), Cameron Highlands (91.3% untuk BN), Merbok (80.5% untuk BN), Ketereh (81.6% kepada BN), Setiawangsa (81.9% untuk BN), Mas Gading (72.3% kepada BN), dan Keningau (78.4% untuk BN).

Antara ahli-ahli politik yang ketara diselamatkan dengan undi awal/pos adalah Presiden MIC, Palanivel parlimen Cameron Hinghland.  Beliau memenangi kerusi Cameron Highlands beliau dengan hanya 462 undi.

Dan ini selepas mengambil kira  91.3% daripada awal dan undi pos yang dimenanginya.Juga bernasib baik adalah Chua Tee Yong, anak Presiden MCA Chua Soi Lek. Beliau memenangi kerusi Labis dengan hanya 353 undi. Undi awal dan undi pos: 89.7%.

Dalam laporannya, Merdeka Center membuat kesimpulan bahawa "implikasi awal dan undi pos pada pilihan raya ini sudah tentu akan memberikan alasan yang cukup kuat dan padat bagi masyarakat sivil dan pihak pembangkang terus mendesak SPR untuk reformasi lagi proses pilihan raya."
http://omakkau.blogspot.com/2013/08/hasil-kajian-menunjukkan-tanpa-undi.html

No comments: