Kenapa dinamakan Blogspot Ulama Pewaris Nabi ? Blog ini telah diaktifkan sejak tahun 2008 dengan berlatarbelakang memberi info tentang Islam dan politik. Blog ini sentiasa berterusan memperjuangkan memberi, menwar, memapar maklumat/info/penerangan ISLAM & politik namun Ulama Pewaris Nabi adalah menjadi idola dan perlu dijadikan ikutan dan juga sebagai sempadan kebaikan yang akan menahan atau membatas kejahatan agar tidak berterusan dan disedarkan sehingga akhirnya kebaikan akan menguasai keadaan.Nama blog ini tidak mencerminkan blogernya seorang Ulama tetapi sedang berusaha dan bercita-cita ke arah itu.Amin

pasbs2

pasbs2

pasbs baner

pasbs baner

Monday, July 23, 2012

BN GANU TAK MAMPU ! ASTAGFIRULLAH

Komen : punyalah BN Ganu yang kaya dengan wang ihsan dari PETRONAS yang boleh buka Zoo dengan pembelian binatang yang bernialai tinggi, projek berjuta2 tak mampu selamatkan tanah warisan yang tergadai.Kalau ganu diperintah oleh Pakatyan Rakyat sudah pasti tanah tersebut dapat diselamatkan dan hutang negeri boleh dilunaskan kepada Persekutuan macam Negeri Selangor sekarang.

KUALA TERENGGANU – Tanah milik Lembaga Tabung Amanah Warisan Negeri Terengganu (LTAWNT) seluas kira-kira 15 hektar terletak di Mukim Kerteh dekat sini telah di lelong ekoran kegagalan membayar pinjaman bank.

Tanah tersebut telah digadaikan kepada Eon Bank pada 17 Februari 1997 bagi membangunkan satu projek 432 lot perumahan bercampur yang dikenali sebagai Bandar Baru Kerteh Jaya.

Hong Leong Bank yang telah mengambil alih Eon Bank apabila bank tersebut ditutup operasinya, telah melelong Tanah LTAWNT melalui satu lelongan awam pada hari Rabu, 18 Julai, 2012.

Menurut dokumen Lelongan Awam terbabit, tanah tersebut telah di lelong pada jam 10.30 pagi di Bilik Lelong Mahkamah Tinggi Kuala Terengganu.

Hartanah tersebut berada dalam kawasan perumahan terbengkalai Bandar Baru Kerteh Jaya, di tepi jalan utama menuju Batu Putih, lebih kurang 4km dari Bandar Baru Kerteh.

Ia mempunyai 158 lot tapak rumah banglo, 168 lot tapak rumah berkembar dan 106 lot tapak rumah kedai telah dilelong dengan harga rezab RM 5, 594,000.00.

Menurut sumber, lelongan itu telah disambut oleh pembida sebuah syarikat yang dikenali Alam Sierra Development Sdn Bhd dari Taman Perda, Bukit Mertajam, Pulau Pinang, yang di milik seorang peniaga berbangsa Cina.

No comments: