Kenapa dinamakan Blogspot Ulama Pewaris Nabi ? Blog ini telah diaktifkan sejak tahun 2008 dengan berlatarbelakang memberi info tentang Islam dan politik. Blog ini sentiasa berterusan memperjuangkan memberi, menwar, memapar maklumat/info/penerangan ISLAM & politik namun Ulama Pewaris Nabi adalah menjadi idola dan perlu dijadikan ikutan dan juga sebagai sempadan kebaikan yang akan menahan atau membatas kejahatan agar tidak berterusan dan disedarkan sehingga akhirnya kebaikan akan menguasai keadaan.Nama blog ini tidak mencerminkan blogernya seorang Ulama tetapi sedang berusaha dan bercita-cita ke arah itu.Amin

pasbs2

pasbs2

pasbs baner

pasbs baner

Wednesday, June 6, 2012

BERI RM5000 KITA AMBIL, YANG HAK KITA TUNTUT BIAR MATA TERKEBIL !

Alhamdulillah , akhirnya FELDA Keratung 1,2,3,4,5,6,7,8,9 dan Keratung 10 memfailkan saman dan tuntut rugi sebanyak RM525,000,000 (RM525juta) berhubung penipuan serta pecah amanah terhadap Lembaga Kemajuan Tanah Persekutuan (FELDA) dan FELDA palm Industries Sdn Bhd di Mahkamah Tinggi Kuantan semalam.
Tuntuntuta berhubung Kadar Perahan Gred(KPG) kelapa sawit didakwa rendah sepanjang 17tahun disamping FELDA tidak kembalikan tandan buah busuk dan tidak berguna kepada peneroka.
Tuntutan diwakili R.Sivarasa,T Kumar dan Latheefa Koya jam 2 ptg semalam dan dihadiri 100 orang peneroka serta Pengerusi Biro Peneroka dari PKR ,Suhaimi Said.

No comments: