Kenapa dinamakan Blogspot Ulama Pewaris Nabi ? Blog ini telah diaktifkan sejak tahun 2008 dengan berlatarbelakang memberi info tentang Islam dan politik. Blog ini sentiasa berterusan memperjuangkan memberi, menwar, memapar maklumat/info/penerangan ISLAM & politik namun Ulama Pewaris Nabi adalah menjadi idola dan perlu dijadikan ikutan dan juga sebagai sempadan kebaikan yang akan menahan atau membatas kejahatan agar tidak berterusan dan disedarkan sehingga akhirnya kebaikan akan menguasai keadaan.Nama blog ini tidak mencerminkan blogernya seorang Ulama tetapi sedang berusaha dan bercita-cita ke arah itu.Amin

pasbs2

pasbs2

pasbs baner

pasbs baner

Thursday, May 3, 2012

KTM WAJAR ISTIHAR KERUGIAN KUTIPAN TIKET BERSIH 3.0

Presiden Pertubuhan Ikatan Usahawan Kecil Dan Sederhana Malaysia (Ikhlas) Mohd. Ridzuan Abdullah mendakwa perhimpunan haram semalam menyebabkan peniaga kecil di sini kerugian kira-kira RM100 juta.
Pasal bisnes makanan , memang mereka bongok tak berniaga kecuali diugut supaya tutup kedai.
BERSIH dah 3 kali dibuat, cubalah semua kedai di buka ,tengok cub try pandu ....mana tau lagi banyak untung al-maklumlah seluruh negara berkunjung dalam 1 hari ,mereka nak makan minum dan berbelanja nak bawa ole-ole bila nak balik. Dengan membuka kedai, takder lah berani FRU guna air asid dan asap pemedih mata.


Kalau KTM kata rugi pada 28 April 2012 mungkin mereka beri tambang free. bayangkan teman naik ketapi jam 11 pg dari Stesyen Rawang sempat dapat tiket dan ruang berdiri. Macam sadin dari Rawang dan setiap stesyen yang kami singgah penuh rakyat dari berbilang kaum ingin menaiki Keretapi ke KL bagi menyahut seruan turun BERSIH.


No comments: