Kenapa dinamakan Blogspot Ulama Pewaris Nabi ? Blog ini telah diaktifkan sejak tahun 2008 dengan berlatarbelakang memberi info tentang Islam dan politik. Blog ini sentiasa berterusan memperjuangkan memberi, menwar, memapar maklumat/info/penerangan ISLAM & politik namun Ulama Pewaris Nabi adalah menjadi idola dan perlu dijadikan ikutan dan juga sebagai sempadan kebaikan yang akan menahan atau membatas kejahatan agar tidak berterusan dan disedarkan sehingga akhirnya kebaikan akan menguasai keadaan.Nama blog ini tidak mencerminkan blogernya seorang Ulama tetapi sedang berusaha dan bercita-cita ke arah itu.Amin

pasbs2

pasbs2

pasbs baner

pasbs baner

Friday, April 27, 2012

1 SERUAN NAJIB UNTUK BUKTI RAKYAT DIDAHULUKAN

Seruan terakhir untuk PM benarkan Bersih 3.0
Sekumpulan ahli akademik dan aktivis hari ini menggesa Perdana Menteri Datuk Seri Najib Razak untuk menggunakan kuasa budi bicaranya untuk membenarkan perhimpunan BERSIH 3.0 diteruskan tanpa gangguan.

"Kami tahu agensi-agensi ini (polis dan DBKL) sama ada di bawah kawalan langsung atau pengaruh kerajaan anda," kata kumpulan itu dalam kenyataan hari ini.

Mereka berhujah, perdana menteri dengan mudah dapat mengarahkan Dewan Bandaraya Kuala Lumpur (DBKL) memberikan laluan kepada BERSIH berhimpun secara aman yang didakwanya melambangkan kehendak rakyat.

Katanya mereka, ia selari dengan agenda reformasi dan tranformasi yang menjadi ikrar Najib.

"Jika kamu percaya pada demokrasi dan pilihan raya bersih dan adil, ia masanya untuk membuktikan.

"Benarkan bersih diteruskan dengan aman."

Sumber - MalaysiakiniNo comments: