Kenapa dinamakan Blogspot Ulama Pewaris Nabi ? Blog ini telah diaktifkan sejak tahun 2008 dengan berlatarbelakang memberi info tentang Islam dan politik. Blog ini sentiasa berterusan memperjuangkan memberi, menwar, memapar maklumat/info/penerangan ISLAM & politik namun Ulama Pewaris Nabi adalah menjadi idola dan perlu dijadikan ikutan dan juga sebagai sempadan kebaikan yang akan menahan atau membatas kejahatan agar tidak berterusan dan disedarkan sehingga akhirnya kebaikan akan menguasai keadaan.Nama blog ini tidak mencerminkan blogernya seorang Ulama tetapi sedang berusaha dan bercita-cita ke arah itu.Amin

pasbs2

pasbs2

pasbs baner

pasbs baner

Saturday, November 26, 2011

PILIHAN RAYA PADA 1 MUHARAM.?..SUBHANALLAH!

30 Zulhijjah 1432H.
Pilihan raya New Zealand esok? Memang hebat negara bukan Islam memulakan Pilihan Raya Umum mereka pada awal Muharam 1433Hijriah.Mudah-mudahan Kerajaan Malaysia yang dikatakan sebuah negara Islam wajib melakukan Pilihan Raya Umum dengan merujuk kepada Al-Quran dan Sunnah.
Lebih 3,000,000 orang (tiga juta orang) dijangka mengundi dalam pilihan raya New Zealand esok. Yang menariknya walau bukan negara Islam berbanding Malaysia penipuan untuk mendapatkan undi tidak seburuk di Malaysia di mana mereka tidak takut pada demokrasi iaitu siapa yang menang dia yang memerintah. Tiada kenyataan seperti di Malaysia di mana pemimpin UMNO sentiasa mendabik dada bila berkata hanya parti UMNO serta BN yang mampu memerintah Malaysia.

No comments: