Kenapa dinamakan Blogspot Ulama Pewaris Nabi ? Blog ini telah diaktifkan sejak tahun 2008 dengan berlatarbelakang memberi info tentang Islam dan politik. Blog ini sentiasa berterusan memperjuangkan memberi, menwar, memapar maklumat/info/penerangan ISLAM & politik namun Ulama Pewaris Nabi adalah menjadi idola dan perlu dijadikan ikutan dan juga sebagai sempadan kebaikan yang akan menahan atau membatas kejahatan agar tidak berterusan dan disedarkan sehingga akhirnya kebaikan akan menguasai keadaan.Nama blog ini tidak mencerminkan blogernya seorang Ulama tetapi sedang berusaha dan bercita-cita ke arah itu.Amin

pasbs2

pasbs2

pasbs baner

pasbs baner

Saturday, November 26, 2011

SIAPA BENAR SIAPA SALAH !

Laporan SPAN.....negeri mana yang bekalan airnya paling kotor di Malaysia.
Dari laman facebook (budak ini tulis, Pak Man copy paste)...Zulkhairi Zainuddin,,,, Walaupun dinafikan daripada mendapat bantuan kewangan selama ini, tahap kualiti air kelantan tidaklah terkotor, tapi yang ke-5 terkotor daripada 6 negeri, dengan 4 negeri teratas adalah diperintah oleh BN, bahkan Pahang negeri kelahiran PM ...sendiri pun berada di tangga ke 2 terkotor -- celiklah wahai mata yang buta, jangan biarkan dirimu terus dibutakan.


Rujuk pada laporan Suruhanjaya Perkhidmatan Air Negara (SPAN) bertarikh 30hb. Oktober, 2011. Kandungan E-Coli bagi 6 Negeri:

1. Perlis = 1.21%


2. Pahang = 1.12%


3. Wilayah Persekutuan Labuan = 1.01%


4. Perak = 0.90%


5. Kelantan = 0.88%


6. Johor = 0.52%

http://www.facebook.com/l.php?u=http%3A%2F%2Fwww.youtube.com%2Fwatch%3Fv%3D6ipMvRJGD3g&h=yAQEwixdBAQHXMogS1y4wzoUJnGDilP923Vr7kljowxNBUwSee MoreIsu Air Kelantan www.youtube.comYB Dato' Mejar (B) Hj Md Anizam bin Abd Rahman menjawab persoalan sinis daripada... ADUN BN mengenai prestasi dan pengurusan terhadap perkhidmatan dan kualiti a...See More..

No comments: