Kenapa dinamakan Blogspot Ulama Pewaris Nabi ? Blog ini telah diaktifkan sejak tahun 2008 dengan berlatarbelakang memberi info tentang Islam dan politik. Blog ini sentiasa berterusan memperjuangkan memberi, menwar, memapar maklumat/info/penerangan ISLAM & politik namun Ulama Pewaris Nabi adalah menjadi idola dan perlu dijadikan ikutan dan juga sebagai sempadan kebaikan yang akan menahan atau membatas kejahatan agar tidak berterusan dan disedarkan sehingga akhirnya kebaikan akan menguasai keadaan.Nama blog ini tidak mencerminkan blogernya seorang Ulama tetapi sedang berusaha dan bercita-cita ke arah itu.Amin

pasbs2

pasbs2

pasbs baner

pasbs baner

Tuesday, September 6, 2011

LANGKAH ELAK PISANG BERBUAH DUA TIGA KALI !Petua yang disyor kan bagi mengelakkan timbul kekeliruan bendera Malaysia sebijik macam bendera Amerika Syarikat.
1. Cara drastik , kita tukar bendera baru, khusus bila PR menang PRU13 nanti itupun jika dipersetujui semua wakil Kabinet baru nanti dan YDB Agung.
2. Bila buat aktiviti di negara luar Malaysia, pakailah 2 helai bendera sahaja iaitu pertama bendera negara berkenaan dan kedua gunakan bendera NGO atau syarikat.Jangan guna bendera Malaysia atau Satu Malaysia kerana dari jauh bendera Malaysia dan Amerika memang tiada beza. Yang berbeza semasa penembak tu teropong Aziz Putera UMNO mereka lihat Aziz dah macam orang Afrika manakala bila mereka teropong Allahyarham NorhamFaizul nampak bendera kecil di dada dan muka Allahyarham pula nampak macam gamb

Mogadishu - Kerajaan Somalia hari ini mengeluarkan laporan lengkap mengenai kematian jurugambar warga Malaysia yang diserang hendap.

Antara yang berada dalam laporan tersebut ialah kekeliruan kumpulan2 pejuang membezakan bendera Malaysia dengan Amerika Syarikat

"Kumpulan2 pejuang di Somalia tidak pernah dengar nama Malaysia. Dan sentimen anti Amerika (Syarikat), sangat tinggi di sini. Kami (kerajaan Somalia) sudah mengeluarkan garis panduan dan amaran mengenai sentimen anti Amerika Syarikat.

Tetapi pihak Malaysia berkeras mahu mempamerkan bendera Malaysia kerana misi ini adalah misi publisiti politik negara mereka." Jelas jurucakap kerajaan Somalia.

No comments: