Kenapa dinamakan Blogspot Ulama Pewaris Nabi ? Blog ini telah diaktifkan sejak tahun 2008 dengan berlatarbelakang memberi info tentang Islam dan politik. Blog ini sentiasa berterusan memperjuangkan memberi, menwar, memapar maklumat/info/penerangan ISLAM & politik namun Ulama Pewaris Nabi adalah menjadi idola dan perlu dijadikan ikutan dan juga sebagai sempadan kebaikan yang akan menahan atau membatas kejahatan agar tidak berterusan dan disedarkan sehingga akhirnya kebaikan akan menguasai keadaan.Nama blog ini tidak mencerminkan blogernya seorang Ulama tetapi sedang berusaha dan bercita-cita ke arah itu.Amin

pasbs2

pasbs2

pasbs baner

pasbs baner

Tuesday, September 6, 2011

SAKITNYA HATI, LEBUHRAYA 2 LANE BAGI 2 !


Teman balik dari Keratong terus dari Bukit sentosa 2 ke Cameron Highlang pada hari Sabtu 2 September lepas. Angin betul tapi masih bersabar, apataknya jalan ada 2 lane kena bagi dua. Satu lane (laluan) disediakan untuk kenderaan ke Kuala Lumpur. Bayangkan masuk sempadan Perak dari tanjung Malim dah jem. Ropenya ada satu lane sahaja ke Utara sehingga beberapa kilometer dari R&R Bikam. Teman mana biasa jem-jemni .Hate Kg Mertua di Selatan jer. Cuma kali ini nak ke Cameron Highland bawa anak2 tido 1 mlm.

Kalau yer pun, pihak PLUS ni buatlah sesuatu tambah satu lane/satu lorong lagi . Sekurang2nya lebuhraya ada 3 lorong(lane).

No comments: