Kenapa dinamakan Blogspot Ulama Pewaris Nabi ? Blog ini telah diaktifkan sejak tahun 2008 dengan berlatarbelakang memberi info tentang Islam dan politik. Blog ini sentiasa berterusan memperjuangkan memberi, menwar, memapar maklumat/info/penerangan ISLAM & politik namun Ulama Pewaris Nabi adalah menjadi idola dan perlu dijadikan ikutan dan juga sebagai sempadan kebaikan yang akan menahan atau membatas kejahatan agar tidak berterusan dan disedarkan sehingga akhirnya kebaikan akan menguasai keadaan.Nama blog ini tidak mencerminkan blogernya seorang Ulama tetapi sedang berusaha dan bercita-cita ke arah itu.Amin

pasbs2

pasbs2

pasbs baner

pasbs baner

Friday, April 29, 2011

BAJA TAHI SG. AMBAT KENA REMBAT , TERINGAT TAUKEH BAJA NAK BERSUMPAH PETANG INI !


Komen : Bila citer pasal baja teringat ada citer taukeh besar baja yang dapat tender bila ada kabel besar dengan pengerusi RISDA . Beliau kununnya akan angkat sumpah laknat petang ini di sebuah masjid. Beliau diberitakan mempunyai tidak kurang 4 buah kilang baja di Thailand. Patutlah ada lawatan dibuat beberapa kali ke Thailang dengan melawat kilang itu. Beliau dikatakan sedang meng-usha Pengerusi FELCRA bagi melebarkan sayapnya tetapi tiba-tiba sibuk membuat filem 20 minit. Katanya beliau terjumpa tapi membuat pengakuan orang ke 3 dalam video fitnah seks itu adalah beliau sendiri. Yang pelik semasa soal-siasat awal beliau tidak dapat memberitahu di mana tempat berlaku penyundalan seks itu. Sehingga kini dan saat ini Polis baik Ketua Polis Negara yang jatuh pengsan jumaat lepas masih berdiam diri termasuk Timbalannya yang baru naik pangkat walau bermasalah dengan kes-kes misteri dan ganas di Selangor.


MERSING: Demi mendapatkan wang secara mudah, empat buruh sanggup melarikan 52 guni baja tahi lembu dari sebuah ladang dekat Sungai Ambat di sini, petang kelmarin.

Namun, kegembiraan kumpulan pencuri terbabit yang membawa sebuah lori ketika mencuri baja bernilai RM4,000 itu berakhir apabila kenderaan dinaiki dipintas dan ditahan polis dua jam kemudian.
Ketua Polis Daerah Mersing, Deputi Superintendan Mohd Nor Rashid, berkata sepasukan anggota polis digerakkan untuk mengesan kumpulan berkenaan selepas menerima maklumat mengenai kejadian terbabit.

“Polis mengesan kenderaan yang digunakan mereka di Kahang. Pemeriksaan mendapati ia sarat dengan muatan baja tahi lembu yang dilaporkan hilang.

“Siasatan polis mendapati, empat lelaki berusia lingkungan 40-an yang ditahan itu pekerja kontrak yang ditugaskan menyelesaikan kerja membaja ladang sawit di FELDA Sungai Ambat.

“Sebelum mencuri baja terbabit, semua suspek menjalankan kerja membaja di ladang berkenaan, namun mula bertindak memunggah bahan buangan haiwan itu ke dalam lori selepas yakin keadaan itu selamat kerana percaya ia boleh dijual kepada pembeli yang berminat,” katanya ketika dihubungi di sini, semalam.

Mohd Nor berkata, semua suspek kini ditahan bagi membantu siasatan lanjut kes mengikut Seksyen 381 Kanun Keseksaan kerana mencuri baja berkenaan yang jika disabitkan kesalahan boleh dipenjara hingga tujuh tahun dan denda.

No comments: