Kenapa dinamakan Blogspot Ulama Pewaris Nabi ? Blog ini telah diaktifkan sejak tahun 2008 dengan berlatarbelakang memberi info tentang Islam dan politik. Blog ini sentiasa berterusan memperjuangkan memberi, menwar, memapar maklumat/info/penerangan ISLAM & politik namun Ulama Pewaris Nabi adalah menjadi idola dan perlu dijadikan ikutan dan juga sebagai sempadan kebaikan yang akan menahan atau membatas kejahatan agar tidak berterusan dan disedarkan sehingga akhirnya kebaikan akan menguasai keadaan.Nama blog ini tidak mencerminkan blogernya seorang Ulama tetapi sedang berusaha dan bercita-cita ke arah itu.Amin

pasbs2

pasbs2

pasbs baner

pasbs baner

Friday, February 25, 2011

DOAKAN ADUN N25 SEMBUH !

DUN N.27 Merlimau belum lagi masuk proses penamaan calon untuk pilihan raya kecil yang dijangka berlangsung pada sabtu, 26 Februari 2011. Wakil rakyat di DUN N.25 Rim dalam keadaan sakit dan sedang menErima rawatan.

Wakil rakyat di DUN N.25 Rim, Yazed Bin Khamis dalam keadaan sakit sekarang ini. Yazed yang memenangi pilihan raya pada 2008 telah menewaskan calon dari Parti Keadilan Rakyat dengan majoriti 1637 undi.

Di DUN Rim itu mempunyai dua felda iaitu FeldaBukit Katong dan Felda Kemendor manakala mempunyai sembilan kampung iaitu Kg. Chabau, Kg. Chubong, Kg. Kelubi, Kg. Parit Keliling, Kg. Rim, Kg. Simpang Bekoh, Kg. Sri Kesang, Kg. Simpang Kerayon dan Kg. Terentang.

Sama-sama kita doakan kesejahteraan ke atas YB Yazed semoga beliau bertugas sebagai rakyat yang amanh kepada rakyat setelah beliau dalam keadaan baik.

No comments: