Kenapa dinamakan Blogspot Ulama Pewaris Nabi ? Blog ini telah diaktifkan sejak tahun 2008 dengan berlatarbelakang memberi info tentang Islam dan politik. Blog ini sentiasa berterusan memperjuangkan memberi, menwar, memapar maklumat/info/penerangan ISLAM & politik namun Ulama Pewaris Nabi adalah menjadi idola dan perlu dijadikan ikutan dan juga sebagai sempadan kebaikan yang akan menahan atau membatas kejahatan agar tidak berterusan dan disedarkan sehingga akhirnya kebaikan akan menguasai keadaan.Nama blog ini tidak mencerminkan blogernya seorang Ulama tetapi sedang berusaha dan bercita-cita ke arah itu.Amin

pasbs2

pasbs2

pasbs baner

pasbs baner

Friday, January 14, 2011

MEMANG PENGERUSI BN RISAU, TAPI RAKYAT MERLIMAU NAK RASA JUGA SUASANA 'TENANG'

Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) Merlimau,Datuk Mohamad Hidhir Abu Hasan dimasukkan ke Hospital Putra di sini hari ini akibat serangan jantung.Beliau yang juga Pengerusi Jawatankuasa Pembangunan Desa dan Pertanian negeri ditempatkan di Unit Rawatan Rapi (ICU).

menurut laporan dari UTUSAN menyatakan bahawa Pemandu peribadinya,Hassan Rahim berkata,Datuk Mohamad Hidhir mengadu sakit dada ketika berada di Japerun Merlimau kira-kira pukul 1 tengah hari ini.

''Saya terus membawanya ke Hospital Putra untuk mendapatkan rawatan," katanya ketika dihubungi semalam.Katanya,Datuk Mohamad Hidhir sering mengadu sakit dada sejak pulang dari Taiwan baru-baru ini.

Sementara itu jurucakap Hospital Putra memberitahu,keadaan wakil rakyat itu stabil sejak dimasukkan ke ICU.Turut melawat beliau di Hospital Putra malam se,malam ialah Setiausaha Kerajaan Negeri,Datuk Omar Kaseh.Datuk Omar ketika ditanya mengenai keadaan Mohamad Hidhir enggan mengulas mengenainya.

MARILAH KITA BERSAMA-SAMA BERDOA AGAR DATUK MOHAMAD HIDHIR ABU HASSAN SIHAT

No comments: