Kenapa dinamakan Blogspot Ulama Pewaris Nabi ? Blog ini telah diaktifkan sejak tahun 2008 dengan berlatarbelakang memberi info tentang Islam dan politik. Blog ini sentiasa berterusan memperjuangkan memberi, menwar, memapar maklumat/info/penerangan ISLAM & politik namun Ulama Pewaris Nabi adalah menjadi idola dan perlu dijadikan ikutan dan juga sebagai sempadan kebaikan yang akan menahan atau membatas kejahatan agar tidak berterusan dan disedarkan sehingga akhirnya kebaikan akan menguasai keadaan.Nama blog ini tidak mencerminkan blogernya seorang Ulama tetapi sedang berusaha dan bercita-cita ke arah itu.Amin

pasbs2

pasbs2

pasbs baner

pasbs baner

Saturday, January 29, 2011

AWI KENA MUSIBAH KALI KE 2, SILA BANTUSeorang Peniaga makanan Sdr Mohd Zawawi telah menerima musibah atau cubaan perit bila kali ini gerainya telah terbakar awal pagi tadi. Kebakaran dipercayai berlaku di antara jam 4pg - 6 pagi. Kebakaran dapat dipadam lebihkurang jam 7pg apabila bomba dari Kuala Kubu tiba membantu. Memang perit cobaan yang ditanggung oleh beliau kerana perniagaannya baru bermula seminggu yang lalu. Lebih memilukan , isterinya berada dihospital menjaga anak lelakinya yang sedang dalam rawatan .
Kali pertama , beliau terpaksa pindah dari tapak yang lama belum sempat perniagaan dimulakan walaupun semua infra dan kelengkapan sudah siap.
Sedemikian marilah kita berdoa agar beliau dan keluarga tabah dan berusaha meneruskan perniagaan. Kita yang ada kemampuan diharap menghulur sedikit sumbangan wang agar dapat meringankan beban yang beliau tanggung.

.

No comments: