Kenapa dinamakan Blogspot Ulama Pewaris Nabi ? Blog ini telah diaktifkan sejak tahun 2008 dengan berlatarbelakang memberi info tentang Islam dan politik. Blog ini sentiasa berterusan memperjuangkan memberi, menwar, memapar maklumat/info/penerangan ISLAM & politik namun Ulama Pewaris Nabi adalah menjadi idola dan perlu dijadikan ikutan dan juga sebagai sempadan kebaikan yang akan menahan atau membatas kejahatan agar tidak berterusan dan disedarkan sehingga akhirnya kebaikan akan menguasai keadaan.Nama blog ini tidak mencerminkan blogernya seorang Ulama tetapi sedang berusaha dan bercita-cita ke arah itu.Amin

pasbs2

pasbs2

pasbs baner

pasbs baner

Tuesday, January 11, 2011

2 KEMENTERIAN PALING LEMBAB !

1. KEMENTERIAN KESIHATAN - MASIH TIDAK DAPAT ATASI KEMATIAN YANG RAMAI WABAK DENGGI.
DISAMPING USAHA GOTONG-ROYONG DAN TEKNIK PERASAP ARAHKAN SAINTIS MALAYSIA KAJI UBAT ATAU ANTI DENGGI SEPERTI BUAT KAJIAN KECENDERONGAN AIR 100PLUS atau SUP KETAM atau lain-lain?

Kalau masih tidak dapat ditangani, kenalah tukar menteri lain, UMNO,MCAdan MIC ada ramai calon berilah peluang. Kalau tidak beri peluang pada Ahli Parlimen Pakatan Rakyat.

2. KEMENTERIAN TAK GUNA ..UPPPSS maaf KEMENTERIAN PERDAGANGAN DALAM NEGERI DAN KOPERASI DAN PENGGUNA TERLALU LEMBAB DAN LAMBAT MENANGANI DAN MENGETAHUI MASLAAH KEKURANGAN MINYAK MASAK WALAUPUN MALAYSIA ADALAH PENGELUAR UTAMA DUNIA LAGI SEKALI MALAYSIA ADALAH PENGELUAR MINYAK SAWIT UTAMA DUNIA !BUKAN PENGELUAR BAWANG TAU !
DENGAN FELDA , MPOB DAN PENGERUSI FELDA TERBARU , KEKURANGAN MINYAK LAGI TERUK DIRASAI DI SEMENANJUNG MALAYSIA, TAK TAHULAH DI SABAH SERAWAK OK.
KALAU NAK NAIK, NAIK JER LA, JANGAN MENYUSAHKAN RAKYAT. BIASANYA DERA RAKYAT DULU LEPAS TU HARGA NAIK JUGA!

1 comment:

Tinta.Muallimah said...

Salam. mai baca http://tintamuallimah.blogspot.com/2011/01/lihatlahkita-adalah-pengeluar-minyak.html