Kenapa dinamakan Blogspot Ulama Pewaris Nabi ? Blog ini telah diaktifkan sejak tahun 2008 dengan berlatarbelakang memberi info tentang Islam dan politik. Blog ini sentiasa berterusan memperjuangkan memberi, menwar, memapar maklumat/info/penerangan ISLAM & politik namun Ulama Pewaris Nabi adalah menjadi idola dan perlu dijadikan ikutan dan juga sebagai sempadan kebaikan yang akan menahan atau membatas kejahatan agar tidak berterusan dan disedarkan sehingga akhirnya kebaikan akan menguasai keadaan.Nama blog ini tidak mencerminkan blogernya seorang Ulama tetapi sedang berusaha dan bercita-cita ke arah itu.Amin

pasbs2

pasbs2

pasbs baner

pasbs baner

Friday, October 29, 2010

PRESIDEN MCA KALAU NAK KEMPEN DI GALAS ELOK GOSOK MUKA DENGAN DAUN PALAS
"U TAU TAK SOI LEK...KAMI TAK PANGGIL KAMU BANGSA PENDATANG, TAPI KAMI NAK BERITAHU KAMU DATANG MENGGANGGU KAMI" - PENGERUSI TETAP UMNO

Di dalam Perhimpunan Agung UMNO yang masuk hari kedua pada Jumaat, 22 Oktober 2010, Pengerusi Tetap Umno Datuk Badruddin Amiruldin mengingatkan Presiden MCA Datuk Seri Dr Chua Soi Lek supaya tidak lagi mempersoalkan hak keistimewaan orang Melayu termasuk 30 peratus ekuiti Bumiputera yang digariskan dalam Dasar Ekonomi Baru (DEB).
Bercakap dalam dialek Hokkien, Badruddin berkata, sebagai sebuah pasukan dalam Barisan Nasional (BN), Dr Chua tidak sepatutnya mempersoalkan hak 30 peratus ekuiti Melayu dan Bumiputera itu yang disediakan menerusi tindakan afirmatif ekonomi.

“Soi Lek, kita semua kawan. Saya nak beritahu beliau supaya 30 peratus (ekuiti) jangan ganggu.

“Kami bagi orang Cina, orang Melayu dan orang India kongsi itu 100 peratus,” kata beliau seolah-olah memberi nasihat kepada bekas menteri kesihatan itu.

Dr Chua menghadiri sesi perasmian Perhimpunan Agung Umno 2010 semalam.

Di sebalik persekitaran kontroversi berhubung kenyataan rasis sejak kebelakangan ini membabitkan pengetua-pengetua sekolah dan pemimpin politik dan sektor awam yang menggambarkan masyarakat Cina dan India sebagai pendatang, Badruddin seterusnya berkata: “U (kamu) tau tak Soi Lek, kita hormati kamu.”

“Kita tidak panggil kamu bangsa pendatang tapi kami nak beritahu kamu datang ganggu 30 peratus itu termaktub dalam Perlembagaan Persekutuan.”

“U (kamu) tahu tak Soi Lek?” kata beliau yang mempengerusikan Perhimpunan Agung Umno 2010 hari ini menyusuli perbahasan seorang perwakilan.

1 comment:

cicit ngah layor said...

30% termaktub dalam perlembagaan? Fasa beghaper???Betoi2 teman tak tau ader pulak tertulih dlm perlembagaan bab 30% ni.Saper2 yg bulih teghangkan hai ni,tulong teghangkan bagi teman paham.