Kenapa dinamakan Blogspot Ulama Pewaris Nabi ? Blog ini telah diaktifkan sejak tahun 2008 dengan berlatarbelakang memberi info tentang Islam dan politik. Blog ini sentiasa berterusan memperjuangkan memberi, menwar, memapar maklumat/info/penerangan ISLAM & politik namun Ulama Pewaris Nabi adalah menjadi idola dan perlu dijadikan ikutan dan juga sebagai sempadan kebaikan yang akan menahan atau membatas kejahatan agar tidak berterusan dan disedarkan sehingga akhirnya kebaikan akan menguasai keadaan.Nama blog ini tidak mencerminkan blogernya seorang Ulama tetapi sedang berusaha dan bercita-cita ke arah itu.Amin

pasbs2

pasbs2

pasbs baner

pasbs baner

Friday, October 1, 2010

PEJABAT PAS JENGKA 9 TEMPAT PERJUMPAAN

Perjumpaan Peneroka-Peneroka di Jengka 6
Peneroka-Peneroka Felda diberapa rancangan di dalam kawasan Parlimen Maran akan mengadakan pertemuan dengan peguam-peguam PKR pada 3hb Oktober 2010 jam 10.00 pagi bertempat di Kedai Sdr Razali, bekas Pegawai MPOB di Felda Jengka 6.
Peguam-peguam yang akan hadir akan diketuai Sdr T. Kumar, Latheefah Koya dan beberapa orang lagi.
Ketua PKR Cabang Maran memberitahu bahawa seramai lebih 500 orang peneroka sekita kawasan Parlimen Maran telah pun menandatangani persetujuan untuk mengemukakan saman terhadap Felda berhubung isu perahan KPG yang dikatakan Felda membayar kurang dari KPG sebenar.
Turut serta didalam perjumpaan itu nanti adalah Sdr Rebin Birham, Ketua AMK Negeri Sembilan merangkap Anggota Exco AMK Pusat. Beliau adalah juga mempengerusikan jawatankuasa penyelidikan Biro Felda PKR Pusat.
Perjumpaan itu adalah terbuka kepada peneroka-peneroka yang berminat untuk menyertai kumpulan ini bagi memfailkan saman terhadap Felda.
Pada jam 2.00 petang pada 3hb Oktober itu juga rombongan peguam-peguam ini akan mengadakan perjumpaan dengan peneroka-peneroka Felda dari DUN Jengka, Pulau Tawar dan Kerdau di Felda Jengka 9, Majlis yang sepatutnya diadakan di Dewan JKKR Jengka 9 ini diubah kepada Pejabat PAS Cawangan Felda Jengka 9 kerana Ketua Kampong Felda Jengka 9 tidak membenarkan Dewan tersebut untuk digunakan.

No comments: