Kenapa dinamakan Blogspot Ulama Pewaris Nabi ? Blog ini telah diaktifkan sejak tahun 2008 dengan berlatarbelakang memberi info tentang Islam dan politik. Blog ini sentiasa berterusan memperjuangkan memberi, menwar, memapar maklumat/info/penerangan ISLAM & politik namun Ulama Pewaris Nabi adalah menjadi idola dan perlu dijadikan ikutan dan juga sebagai sempadan kebaikan yang akan menahan atau membatas kejahatan agar tidak berterusan dan disedarkan sehingga akhirnya kebaikan akan menguasai keadaan.Nama blog ini tidak mencerminkan blogernya seorang Ulama tetapi sedang berusaha dan bercita-cita ke arah itu.Amin

pasbs2

pasbs2

pasbs baner

pasbs baner

Friday, September 3, 2010

INGAT MAHKAMAH RAYUAN ADA LAGI !

Jangan cepat puas hati macam kes Malik yang ditahan ISA dan menang lebih RM1juta tapi selepas melalui Mahkamah rayuan beliau kalah dan kena bayar RM200,000 lagi.

Salah tahanan: Uthaya dapat RM145,000
Mahkamah Tinggi Kuala Lumpur mengarahkan pemimpin Parti Hak Asasai Manusia (HRP) P Uthayakumar diberi pampasan RM145,000 sebagai gantirugi terhadap salah tahanan oleh polis pada 16 Januari 2003 di Mahkamah Majistret Sepang.

Rosilah Yop dalam penghakimannya yang bertarikh 29 Julai mengarahkan Uthayakumar dibayar RM55,000 sebagai gantirugi teruk, RM50,000 untuk tahanan salah dan RM40,000 lagi untuk gantirugi teladan yang dikira pada kadar lapan peratus sejak tahun bermulanya kes berkenaan.

Uthayakumar (left) menyaman kerajaan, Polis Diraja Malaysia dan tujuh anggota polis kerana dengan niat jahat memaksanya dibogelkan semasa dalam tahanan di balai polis Sepang.

Beliau ditahan kerana didakwa secara jenayah mengugut seorang ketua inspektor polis ketika perbicaraan inkues bagi menentukan kematian seorang tahanan.

Pertuduhan mengikut Seksyen 506 Kanun Keseksaan yang membawa hukuman penjara maksimun tujuh tahun penjara.

No comments: