Kenapa dinamakan Blogspot Ulama Pewaris Nabi ? Blog ini telah diaktifkan sejak tahun 2008 dengan berlatarbelakang memberi info tentang Islam dan politik. Blog ini sentiasa berterusan memperjuangkan memberi, menwar, memapar maklumat/info/penerangan ISLAM & politik namun Ulama Pewaris Nabi adalah menjadi idola dan perlu dijadikan ikutan dan juga sebagai sempadan kebaikan yang akan menahan atau membatas kejahatan agar tidak berterusan dan disedarkan sehingga akhirnya kebaikan akan menguasai keadaan.Nama blog ini tidak mencerminkan blogernya seorang Ulama tetapi sedang berusaha dan bercita-cita ke arah itu.Amin

pasbs2

pasbs2

pasbs baner

pasbs baner

Tuesday, June 2, 2015

ANTARA KATA DUA DAN NANTIKAN ORANG NO 2 DI KLIA

Berikutan laporan yang mengatakan Perdana Menteri, Najib Razak memberi kata dua kepada anggota kabinet sama ada mahu bersama dengannya atau mengundurkan diri, secara automatik yang paling menjadi tumpuan dan ingin diketahui pendiriannya tentu saja Timbalan Perdana Menteri, Muhyiddin Yassin.

Ini berikutan dalam isu 1MDB yang menjadi punca Najib memberikan kata dua itu, Muhyiddin dilihat paling lantang dan terbuka dalam menunjukkan perbezaan pendiriannya.

Sebaik berakhir pilihanraya kecil Permatang Pauh, beliau lantas menyalahkan isu 1MDB sebagai punca kekalahan BN sambil menyebut kesukaran dirinya untuk berhadapan memberi penjelasan kepada rakyat kerana tidak tahu banyak perkara mengenai syarikat pelaburan yang ditubuhkan melalui idea Najib itu.

Kemudian, melalui video klip ucapannya di majlis tertutup dalam kursus kepada kepimpinan UMNO di Janda Baik, Muhyiddin sekali lagi menunjukkan perbezaannya dengan menyarankan agar Lembaga Pengarah 1MDB dipecat dan dibenarkan polis masuk menjalankan siasatan bagi memulihkan kepercayaan rakyat terhadap kerajaan.

Di sebalik saranan beliau yang mendapat respon positif daripada mereka yang hadir dalam kursus itu, Muhyiddin seolah-olah ingin memberitahu bahawa pandangannya dalam penyelesaian isu 1MDB ini langsung tidak didengari oleh Najib di mana walaupun pelbagai dakwaan dan pendedahan dilaporkan mengenai syarikat itu tetapi Lembaga Pengarahnya tetap dikekalkan oleh Perdana Menteri.

Lantaran itu, apabila timbul isu kata dua, walaupun Nazri Aziz mengatakan Najib tidak bermaksud demikian tetapi sebenarnya lebih menekankan tentang perlunya mereka bersama dan apa juga keputusan mestilah dalam satu suara, tidak dapat tidak, respon daripada Muhyiddin menjadi sesuatu yang paling dinanti-nantikan.

Apatah lagi, dalam mesyuarat kabinet pada Jumaat lalu ketika Najib memberi kata dua itu, Muhyiddin tidak menghadirinya kerana sedang bercuti di luar negara.

Sehubungan itu, kepulangan Muhyiddin daripada percutiannya pada petang ini tidak dapat dielakkan daripada menjadi "acara besar" yang menarik minat ramai, khususnya ahli UMNO untuk mengetahui pendirian beliau yang sebenarnya.

Di laman sosial dan grup whatsapp, sejak semalam lagi sudah mula dihebahkan mengenai kepulangan Muhyiddin dari luar negara itu dan diminta mereka yang berkelapangan beramai-ramai menyambutnya.

Bagi yang kreatif pula, pelbagai poster turut direka dengan tujuan memancing keinginan lebih ramai untuk bersama-sama melapangkan masa menyambut kepulangan pemimpin yang dianggap mampu menyelamatkan masa depan UMNO dan BN itu.

Mengikut laporan, Muhyiddin akan tiba kira-kira jam 9.00 malam, 2 Jun dan acara menyambut kepulangannya akan diadakan di Bilik Anggerik, Balai Berlepas, KLIA. Mereka yang ingin menyambutnya diminta berada seawal jam 7.30 malam.

Sementara itu, Ketua Penerangan di pejabat Timbalan Perdana Menteri, Tosrin Jarvanti juga giat menghantar kiriman SMS kepada rakan, kenalan dan penyokong Muhyiddin agar dapat hadir beramai-ramai ke majlis itu.

Berdasarkan kempen yang dijalankan dan keghairahan orangramai menolak kepimpinan Najib ketika ini, tidak mustahil sambutan kepulangan Muhyiddin ini mendapat sambutan yang menggalakkan dan berlangsung dengan meriah.

Apakah Muhyiddin bakal membuat pengumuman penting di KLIA petang ini? Adakah petang ini akan tercetus babak baru dalam pergolakan UMNO, khasnya hubungan antara Muhyiddin dengan Najib?

Mungkinkah skala sambutan petang ini akan menentukan sama ada kata dua Najib itu disambut Muhyiddin atau sebaliknya?

Berapa ramaikah pula menteri, timbalan menteri dan pemimpin UMNO yang berani hadir menyambut Muhyiddin petang ini nanti?

Hakikatnya, jika tidak ada sesuatu yang penting, mustahil sambutan untuk Muhyiddin ini hebahkan secara meluas kerana beliau sejak dulu dikenali sebagai seorang yang tidak suka disambut sama ada ketika pergi atau pulang dari luar negara.

Apa-apa pun, jom kita ke KLIA petang ini!! (SH 02/06/2015)

7 comments:

IBU PUSPITA said...

Saya ingin berbagi cerita kepada anda bahwa saya ini IBU PUSPITA seorang TKI dari malaysia dan secara tidak sengaja saya buka internet dan saya melihat komentar ibu hayati yg dari honkong tentan MBAH KABOIREN yg telah membantu dia menjadi sukses dan akhirnya juga saya mencoba menghubungi beliau dan alhamdulillah beliau mau membantu saya untuk memberikan nomor toto 6D dan alhamdulillah itu betul-betul terbukti tembus,kini saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH KABOIRENG dan jika anda ingin seperti saya silahkan hubungi MBAH KABOIRENG di 085-260-482-111,saya juga tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui MBAH KABOIRENG saya juga sudah bisa sesukses ini dan jangan mudah percaya kepada MBAH yg lain selain MBAH KABOIRENG karna saya juga pernah mengalami yg namanya dibohongin sama para normal yg lain,ini bukan rekayasa dari saya melainkan ini kisah nyata dari seorang TKI,jangan ada percaya klau ada yg memakai pesan ini klau bukan atas nama saya krna itu cuma bohan dan ini resmi saya yg menulis.Untuk yg punya rum erimakasih atas tumpangannya. KLIK _ GHOB _ 2D 3D _ 4D _ 6D _ DISINI
Saya ingin berbagi cerita kepada anda bahwa saya ini IBU PUSPITA seorang TKI dari malaysia dan secara tidak sengaja saya buka internet dan saya melihat komentar ibu hayati yg dari honkong tentan MBAH KABOIREN yg telah membantu dia menjadi sukses dan akhirnya juga saya mencoba menghubungi beliau dan alhamdulillah beliau mau membantu saya untuk memberikan nomor toto 6D dan alhamdulillah itu betul-betul terbukti tembus,kini saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH KABOIRENG dan jika anda ingin seperti saya silahkan hubungi MBAH KABOIRENG di 085-260-482-111,saya juga tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui MBAH KABOIRENG saya juga sudah bisa sesukses ini dan jangan mudah percaya kepada MBAH yg lain selain MBAH KABOIRENG karna saya juga pernah mengalami yg namanya dibohongin sama para normal yg lain,ini bukan rekayasa dari saya melainkan ini kisah nyata dari seorang TKI,janan ada percaya klau ada yg memakai pesan ini klau bukan atas nama saya krna itu cuma bohon dan ini resmi saya yg menulis.Untuk yg punya rum erimakasih atas tumpangannya. KLIK _ GHOB _ 2D 3D _ 4D _ 6D _ DISINI

Nash Arrawy said...

PAS BUKAN AGAMA
Nasharrawy Rawaan JUSTERU PAS BUKAN SEBUAH AGAMA TETAPI PARTI YANG MENUJU KEPADA Ad-dEEN . TETAPI PAS BUKAN Ad-dEEN . JUSTERU DI BOLEHKAN PIHAK LAIN JUGA PERJUANGKAN ISLAM SPT ABIM , JEMAAH TABLIGH ATAU PUN ARQAM VERSI BARU IKUT ISLAM ! KERANA LAPANGAN PERJUANGAN ISLAM ITU CUKUP LUAS ! JUSTERU , ULAMAK BAIK ,PAS BAIK , PUM BAIK, ABIM BAIK , JIM BAIK ; BEGITU JUGA DULU ADA BERJASA DITUBUHKAN OLEH MAT NASIR BEKAS MENTERI BESAR PAS, KELANTAN DAN HAMIM YANG DITUBUHKAN OLEH BEKAS PRESIDEN PAS ASRI ! ; JUSTERU DI PERINGKAT GLOBAL ADA AL IKHWANUL MUSLIMIN, JAMAAT ISLAMI ; HISBULLAH , HAMAS, JIHAD ISLAMI , AL QASSEM DLL SEMUANYA DIBENARKAN WUJUD KERNA SEMUANYA BERSATU MENENTANG KEZALIMAN DAN MENEGAKKAN ISLAM! NAMUN, SEMUANYA TIADA MAKSUM DAN BOLEH DITEGUR JIKA BIKIN SILAP ; HATTA DIBENARKAN ADA EMPAT MAZHAB DI DALAM ISLAM ! MENGAPA ?? BEGITU PUN, PENDAPAT DR ASRI SENDIRI ADA IKTILAF OLEH ULAMAK LAIN ! KERNA ILMU " DIA' ITU LUAS KERNA " DIA " TIADA MAHU ADA ULAMAK , ADA AMIR DAN ADA JEMAAH ATAU PARTI ; MANA-MANA PARTI SEKALIPUN MENJADI EGO ! , SOMBONG DAN BONGKAK; KALAU KITA PANDAI ADA YG LEBIH PANDAI KERNA HANYA " DIA " SAJA YANG " ALIMUN ! INILAH BASIS PENULISAN ISLAM ; PENULISAN UKRAWI !! DENGAN IZIN "DIA " . " ALLA HU AKBAR! " .

Oleh : Nash Ar-Rawy/26.6.15 www.nasharrawy.blogspot.com

Nash Arrawy said...

UMNO'S ENTRAPMENT OF HUDUD GAME A SUCCESS HAY WIRE PAS N DESTROYED PAKATAN ! CONGRAT MULTAQA ULAMA
UMNO'S ENTRAPMENT OF HUDUD GAME A SUCCESS HAY WIRE PAS N DESTROYED PAKATAN ! CONGRAT MULTAQA ULAMA
Nasharrawy Rawaan UMNO ENTRAPMENT OF HUDUD SUCCESS MANIPULATED PAS UNTIL D PARTY IS HAY WIRE N DESTROYED PAKATAN AS WELL ! ; D GAME IS OSO BEING PLAYED BY " UMNO'S TROJAN HORSE IN PAS! ; AZAZIL , " MUSANG BERJANGGUT " D SO CALLED ULAMAK ( SU' ) ; SNEAKERS , INSTIGATORS N UMNO ADDICTS MISUSED D PLATFORM OF MULTAQA ULAMAK ! USING DAP ISSUE 2 WIN OVER ALL D POSTS IN PAS ! BY FITNAH TOWARDS D PROFESSIONALS N ACTIVISTS IN PAS ! AS " JEBON " SECULARISTS N LIBERALS ! ; WITHOUT STRICT PROOFS ! ; WHERE'S D " AKHLAK " OF ULAMAK !! WHEN THEY 'VE WON TRYING 2 WIN BACK DAP USING PAS NEW ELECTION DIRECTOR( MUSTAFFA ALI ) !! WHAT A DIRTY GAME; DIRTIER THAN UMNO! 4 POSTS DARED 2 DISCREDIT N DEGRADED SAHABAT N FITNAH AS WALA' 2 PAKATAN NOT D ULAMAK ! NOW WHAT HAPPENED ; SHOWING THEIR TRUE COLORS ! OF " POS ! ( PARTI OS-TADZ SEMALAYSIA ! ); UMNO'S POSMAN! ; WHEN PAS BEING BITTEN TWICE BY D SAME SNAKE WHEN TOK GURU NIK AZIZ PASSED AWAY ! ; AS POS ! By: Nash Ar-Rawy/19.6.15 www.nasharrawy.blogspot.com

Nash Arrawy said...

EGO VS EGO !! Wednesday, June 10, 2015 Nash Ar-Rawy @Adnanrawa Jun 4 http://nasharrawy.blogspot.com/…/pus-parti-ustaz-semalaysia… … ; PAS HAS TURNED INTO PUS ! By: Nash Ar-Rawy/5.6.15 ; PAS HAS TURNED INTO PUS ! By: Nash Ar-Rawy/5.6.15DAP KILLED PAKATAN WHEN GUAN ENG DISCONNECTED HIMSELF WITH HADI ! D REPERCUSSION IS PAKATAN IS DESTROYED EVENTHOUGH HE SAID NOT DISCONNECTING PAS ,JUST HADI ONLY ! 'COS PAKATAN PRESIDENT COUNCIL IS AUTOMATICALLY DISSOLVED ! LIKE WISE YET 2 B APPROVED BY PAS SHURA CONCIL OVER D RESOLUTION OF DEWAN ULAMAK PAS ; 2 DISCONNECT PAS NOT PAKATAN ; " DIVORCE BUT STAYING IN D SAME HOUSE " BOTH PAS N DAP R STUPID FOOLS ! KILLING EACH OTHER N KILLING PAKATAN !! www.nasharrwy.blogspot.com By: Nash Ar-Rawy/10.6.15 POLITIK KARTUN ! ; BAGAIMANA BISA BERCERAI DENGAN DAP NAMUM MASIH BISA BERSEKEDUDUKAN SERUMAH ; INI PERMAINNAN KOTOR MACAM UMNO UNTUK JAWATAN GUNA ISU DAP II MEMBURUKKAN SAHABAT TIADA WALAK'KEPADA ULAMAK . SUDAH MENANG NAK PERKUKUH PULA HUBUNGAN DENGAN DAP ! KONGKALIKONG ! www.nasharrawy.blogspot.com/10.6.15 ; Nasharrawy Rawaan · BERJASA PRO BN DAN HAMIM BUBAR DAN MASUK UMNO ! BEJASA DAN HAMIM WUJUD BELUM ADA LAGI " PAKATAN PEMBANGKANG " SEDANGKAN BAKAL PARTI BARU GANTI POS INI DI ERA SUDAH ADA PAKATAN PEMBANGKANG IAITU PR ( PAKATAN RAKYAT ) ; YANG SEMEMANGNYA MENENTANG UMNO ! JUSTERU ITU , TAK SAMA DENGAN PARTI SERPIHAN PAS !; BERJASA DAN HAMIM YG PRO UMNO !! APALAGI PAKATAN RAKYAT SENDIRI PERLUKAN PAKATAN BARU APABILA GUAN ENG PUTUSKAN HUBUNGAN DENGAN HADI ; MAKA MUSNAHLAH " PAKATAN PRESIDENT COUNCIL " DAN APABILA DEWAN DEWAN ULAMAK PAS SEBULAT SUARA DI MUKTAMAR MAHU PAS PUTUSKAN HUBUNGAN DENGAN DAP ; " TIT 4 TAT" ! ( BERBALAS DENDAM ! ) MAKA MUSNAHLAH PULA " PAKATAN SECRETARIAT COUNCIL " ; JUSTERU , PAKATAN RAKYAT DENGAN SENDIRINYA SECARA OTOMATIS SUDAH PUN TERBUBAR !! DAN RAKYAT MEMERLUKAN SEBUAH " PAKATAN RAKYAT YANG BARU " UNTUK SEBUAH KERAJAAN YG BARU : PADA GE14 ; MENETANG UMNO !! YANG SEDANG SAKIT TENAT INI DENGAN IZIN DIA ! . SEMENTARA PAS PULA PERLU DIGANTI DENGAN SEBUAH PART BARU KERNA PAS BUKAN LAGI SEBUAH PART ISLAM TETAPI 'SUBSTANCE'NYA ADALAH POS ! ; " PARTI OS-TADZ SEMALAYSIA " YG MENGGUNAKAN AGAMA UNTUK KEPENTINGAN DIRI; SAPU BERSIH KESEMUA JAWATAN PENTING DI DALAM SECARA BLOK DAN " CHAI LIST " DGN FITNAH DAN HUJJAH DAN ALASAN JAHAT MENJATUH KALANGAN PROFESSIONAL DAN AKTIVISTS DI DALAM PAS DAN POS DI KUASAI SEPENUHNYA OLEH BLOK OS-TADZ DAN BEBERAPA KERAT PROFESSIONAL YG PRO MEREKA ! CONTOHNYA, DR ZUHDI PADA MULTAQA ULAMAK KEMUKAKAN FITNAH : GOLONGAN PROFESSIONAL DI DALAM PAS BISA MENYESATKAN PAS ! ; SEDANGAKAN ASRI DAN NAKHAIE ITU ( BEKAS PRESIDENT DAN NAIB PRESIDENT PAS BUKANNYA PROFESSIONAL TETAPI ULAMAK ! ) ; NIK AMAR MENYATAKAN : PRESIDENT DAN TIMBALAN PRESIDENT PAS MESTI DARI KALANGAN ULAMAK ! ; SEDANG TOK GURU FADZIL NOOR BILANG KEPADA DINSMAN BUKAN ULAMAK PUN BISA MENJADI PRESIDENT PAS ( DAN TIMBALAN PRESIDENT ) KERNA SUDAH ADA ULAMAK DI TEMPAT YG TERTINGGI SEKALI DI DALAM HARAKI PAS SELAKU " MURSHIDUL AM " DAN " MAJLIS SHURA ULAMAK ! ) DALAM PAS ! TERNYATA PAS SEKARANG BUKANYA PARTI ISLAM TETAPI BERTUKAR MENJADI POS ; PARTI OS-TADZ SEMALAYSIA DENGAN CIRI-CIRI " MULLAH RULE " BUKANNYA ISLAMIC RULE ; ISLAM 4 ALL ! ; YANG BERSIFAT " INCLUSIVE " DAN KONDUSIF ! ; TETAPI DALAM POS ; ISLAM 4 D MULLAH ! ; JIHAD DI DALAM GERAKAN ISLAM BUKAN KERNA HADI DAN ULAMAK ; TETAPI KERNA RABB DAN ISLAM ; YG EMPUNYA GERAKAN ISLAM DAN ULAMAK ! ; KERNA MEREKA BUKAN " MAKSUM " TETAPI KERNA RABB DAN ISLAM ; YG EMPUNYA GERAKAN ISLAM DAN ULAMAK ! ; PUTRAJAYA DAN YANG EMPUNYA GLOBAL ! By: Nash Ar-Rawy/14.6.15 www.nasharrawy.blogspot.com rrawy.blogspot.com/2015/06/pus-parti-ustaz-semalaysia-oleh-nash-ar.html … ; PAS HAS TURNED INTO POS ! By: Nash Ar-Rawy/5.6.15

Nash Arrawy said...

http://www.freemalaysiatoday.com/category/nation/2015/06/27/zaid-new-party-can-take-on-pas-dap/
A NEW ISLAMIST PARTY
D new islamist party must 've its own " murshidul am reference council " or " sharia' reference council " or " Al Hisbah reference council " as a guidance its going in d right track as an Islamist party ! It's president n deputy president must b muslims 4 it's an Islamist party but not necessarily must b ulamak ! I'ts murshudul am reference council must not hold any position in party central 'cos this party is not 4 " mullah's rule " but 4 Islamist Rule n 4 Islamist administration in d party 4 all !! ; D murshuidul am reference council must b a free council comprised of well known ulamaks n recognised figures not necessarily must b a member of d party without being " bias '' n works as a free body 4 " fekah politics " ( Islamic political law ); based on d kitabullah , assunnah n d sirah ( recorded history ) of nabi ! as a major reference of d party ! .:

" Islam is rahmatan lil"alamin " ; Islam 4 all , justice 4 all , regardless of religion, race n ethnic ! . Therefor ; non-muslims may oso b members of this party ! . They could oso lead d youth wing n d women wing as well ! n. non-muslims may also b in d party central committee. !. This party must b 4 hudud punishment amendment of d " sharia' court law act 1965 which is d existing hudud law 2 amend its punishment ! Comply with d article 76A of d federal constitution ! As a green light yet 2 b approved by d parliament 4 it's implementation in kelantan n terengganu !. Other states cannot b implemented hudud law 'cos there's no hudud punishment enactment in other states! perak only 4 seats n penang only one seat ! how 2 implement hudud !

Hudud is basically 5% of its plight only in kelantan n terengganu comprised of 95% muslims , non- muslims r abide 2 d civil law ( or taazir law based on d judge discretion not hudud ) ! .95% of its plight is with d 52% electorates who've given d opposition pact " popular votes " which must b fulfilled til ge14 by his grace! this new islamist party must b against umno injustices n racism whereby umno is against" macro hududullah ' cos islam is against corruption, abuse of power n public fund, leakages, wastages, 1mdb scandals ,gst , petrol hike n price hike , malayist racism ; pkfz rm12b ; sharizat cowshit rm250m , one malaysist racism , one malayist sovereignty ! cos islam is justice 4 all proven in its " Islamist sovereignty " of its : benevolent state 4 all as shown in d medina benevolent state thru 'd " medina charter " copycat by d uno charter ! .

This new Islamist party is not 4 " malay islam " but is 4 " Islam Islam " ; Islam as Rahmatan lil 'alamin ; " Islam 4 all " regardless of religion, race n ethnic! ; With " humanism loves n brotherhood ! " one soul ( Adam n Eve ) , one blood brother ( blood transfusion ) n one breath ( cpr ! ) as what told by tok guru nik aziz ; " kita semua adik-beradik asal daripada moyang yang sama ; adam dan hawa " with addeen waddaulah n addeen wa sharia" ( a good governance of d rule of law to put d right things in d right place 4 all as taught in d al-qur'an , assunnah n sirah nabi ! ) .Which must b 95% of its focus 4 a new federal govt n d waiting in d ge 14 by his grace ! Hudud punishment amendment comprised of 5% of its plight mainly in kelantan n terengganu only ! 'cos other states 've no huddud law as in kelantan m terangganu .
" ALLA HU AKBAR! "

By: Nash Ar-Rawy/27.6.15 www.nasharrawy.blogspot.com

IBU RISKA said...

Saya sangat bersyukur atas rahmat yg diberikan kepada saya dibulan ini karna alhamdulillah melalui MBAH RAWAIRE saya sekaran sudah bisa sukses atas nomor yg diberikan kepada saya dan saya yg dulunya cuma seorang TKW dari singapur yg gajinya tidak pernah mencukupi kebutuhan keluarga saya dikampun dan alhamdulillah berkat bantuan MBAH RAWAIRE kini saya sudah bisa pulang kampun,saya bersama keluarga dikampun sudah punya usaha sendiri dan saya tidak pernah menyanka kalau saya bisah seperti ini,jika anda ingin seperti saya silahkan hubungi MBAH RAWAIRE di nomor 085-316-106-111...karna alhamdulillah saya menan nomor togel dari MBAH dan kalau uang indonesia 750 juta,,ini bukan rekayasa dari saya dari IBU RISKA.untuk lebih lenkapnya silahkan buka SITUS MBAH RAWAIRE
Saya sangat bersyukur atas rahmat yg diberikan kepada saya dibulan ini karna alhamdulillah melalui MBAH RAWAIRE saya sekaran sudah bisa sukses atas nomor yg diberikan kepada saya dan saya yg dulunya cuma seorang TKW dari singapur yg gajinya tidak pernah mencukupi kebutuhan keluarga saya dikampun dan alhamdulillah berkat bantuan MBAH RAWAIRE kini saya sudah bisa pulang kampun,saya bersama keluarga dikampun sudah punya usaha sendiri dan saya tidak pernah menyanka kalau saya bisah seperti ini,jika anda ingin seperti saya silahkan hubungi MBAH RAWAIRE di nomor 085-316-106-111...karna alhamdulillah saya menan nomor togel dari MBAH dan kalau uang indonesia 750 juta,,ini bukan rekayasa dari saya dari IBU RISKA.untuk lebih lenkapnya silahkan buka SITUS MBAH RAWAIRE

IBU TIJA said...

Syukur alhamdulillah saya ucapkan kepada ALLAH karna atas kehendaknya melalui MBAH RAWA GUMPALA saya sekaran sudah bisa buka toko sendiri dan bahkan saya berencana ingin membangun hotel dan itu semua berkat bantuan MBAH RAWA GUMPALA,saya tidak pernah menyanka kalau saya sudah bisa sesukses ini,atas bantuan MBAH RAWA GUMPALA yang telah memberikan nomor selama 3x putaran dan alhamdulillah itu semuanya tembus bahkan beliau juga membantu saya dengan dana ghaib dan itu juga benar benar terbukti,MBAH RAWA GUMPALA juga menawarkan minyak penarik kepada saya dan katanya minyak ini bisa digunakan untuk berbagai jenis keperluan dan baru kali ini saya temukan paranormal yang bisa dipercaya,,bagi teman teman yang ingin dibantu untuk dikasi nomor yang benar benar terbukti tembus atau dana ghaib dan kepengen ingin membeli minyak penarik silahkan hubungi MBAH RAWA GUMPALA di 085316106111 ini benar benar terbukti nyata karna saya sendiri yang sudah membuktikannya. BUKA BLOG MBAH RAWA GUMPALA