Kenapa dinamakan Blogspot Ulama Pewaris Nabi ? Blog ini telah diaktifkan sejak tahun 2008 dengan berlatarbelakang memberi info tentang Islam dan politik. Blog ini sentiasa berterusan memperjuangkan memberi, menwar, memapar maklumat/info/penerangan ISLAM & politik namun Ulama Pewaris Nabi adalah menjadi idola dan perlu dijadikan ikutan dan juga sebagai sempadan kebaikan yang akan menahan atau membatas kejahatan agar tidak berterusan dan disedarkan sehingga akhirnya kebaikan akan menguasai keadaan.Nama blog ini tidak mencerminkan blogernya seorang Ulama tetapi sedang berusaha dan bercita-cita ke arah itu.Amin

pasbs2

pasbs2

pasbs baner

pasbs baner

Thursday, February 12, 2015

PRESIDEN PAS SEORANG PRIHATIN !

Nurul Izzah Anwar tidak tersinggung dengan ucapan takziah Datuk Seri Abdul Hadi Awang yang turut menyatakan hanya undang-undang Syariah dapat memberi keadilan sebenar dan penyelesaian terhadap seluruh kekeliruan dan fitnah dalam kes Datuk Seri Anwar Ibrahim, sebaliknya melabelkan presiden PAS itu seorang yang prihatin. 

Ahli Parlimen Lembah Pantai itu berkata, Hadi sebenarnya prihatin terhadap hukuman penjara ke atas bapanya, seperti diputuskan Mahkamah Persekutuan semalam, dan sedar negara sedang berdepan dengan krisis kehakiman.  

"Alhamdulillah, beliau prihatin dengan kes Anwar. Pertama, beliau sedar kita ada masalah dengan kebebasan sistem kehakiman.

"Kedua, ia kesinambungan perbincangan dalam majlis mesyuarat Pakatan Rakyat (PR), yang mana hudud merupakan isu panas yang didebatkan antara kami. 

"Saya fikir begitu. Saya bersyukur beliau ambil berat," katanya ketika ditemui pemberita selepas sidang media di kediaman Anwar di Bukit Segambut hari ini.

Hadi dalam satu kenyataan semalam, mengucapkan takziah dan melahirkan simpati kepada Anwar, menyifatkan keputusan mahkamah itu "satu lagi sejarah hitam negara."

"Maka, perlunya semua pihak memberi keyakinan kepada PAS untuk membawa perjuangan hingga berdaulatnya undang-undang Syariah dalam pemerintahan negara kita ini, termasuk menegakkan 'Ad-din' yakni cara hidup Islam," katanya.

Dalam perkembangan lain, Nurul Izzah berkata Kementerian Dalam Negeri (KDN) perlu membuktikan bapanya selamat berada di Penjara Sungai Buloh.

No comments: