Kenapa dinamakan Blogspot Ulama Pewaris Nabi ? Blog ini telah diaktifkan sejak tahun 2008 dengan berlatarbelakang memberi info tentang Islam dan politik. Blog ini sentiasa berterusan memperjuangkan memberi, menwar, memapar maklumat/info/penerangan ISLAM & politik namun Ulama Pewaris Nabi adalah menjadi idola dan perlu dijadikan ikutan dan juga sebagai sempadan kebaikan yang akan menahan atau membatas kejahatan agar tidak berterusan dan disedarkan sehingga akhirnya kebaikan akan menguasai keadaan.Nama blog ini tidak mencerminkan blogernya seorang Ulama tetapi sedang berusaha dan bercita-cita ke arah itu.Amin

pasbs2

pasbs2

pasbs baner

pasbs baner

Tuesday, June 10, 2014

BOLEH PINDA-PINDA PULAK !

Mahkamah tentera pinda 5 tuduhan Mejar Zaidi 
mk - 1:00PM - 10 Jun 2014
Mahkamah tentera meminda lima daripada tujuh pertuduhan ke atas Mejar Zaidi Ahmad berhubung dakwaan memberi kenyataan kepada media mengenai isu dakwat kekal semasa pilihan raya umum ke-13.

Pindaan itu dibuat selepas peguam, Hanipa Maidin mengemukakan bantahan pada sidang mahkamah pada April lalu.

Lima pertuduhan bawah Seksyen 50(2) Akta Angkatan Tentera 1972 kini dipinda kepada pertuduhan bawah Seksyen 51 akta yang sama.

Hanipa sebelum ini membuat bantahan terdapat tuduhan "melanggar perintah Majlis Angkatan Tentera" yang menurutnya berbeza dengan peruntukan “tidak mematuhi apa-apa perintah yang sah daripada pegawai atasan” dalam Seksyen 50(2).

Hujahnya lagi, Seksyen 2 akta sama juga tidak mentafsirkan “Majlis Angkatan Tentera” sebagai pegawai atasan Zaidi.

Zaidi, juruterbang tentera udara sebelum ini mengaku tidak bersalah terhadap pertuduhan memberi kenyataan media berkenaan isu dakwat kekal dan menghantar SMS berbaur politik dan hasutan.

No comments: