Kenapa dinamakan Blogspot Ulama Pewaris Nabi ? Blog ini telah diaktifkan sejak tahun 2008 dengan berlatarbelakang memberi info tentang Islam dan politik. Blog ini sentiasa berterusan memperjuangkan memberi, menwar, memapar maklumat/info/penerangan ISLAM & politik namun Ulama Pewaris Nabi adalah menjadi idola dan perlu dijadikan ikutan dan juga sebagai sempadan kebaikan yang akan menahan atau membatas kejahatan agar tidak berterusan dan disedarkan sehingga akhirnya kebaikan akan menguasai keadaan.Nama blog ini tidak mencerminkan blogernya seorang Ulama tetapi sedang berusaha dan bercita-cita ke arah itu.Amin

pasbs2

pasbs2

pasbs baner

pasbs baner

Thursday, June 12, 2014

BERILAH DIVIDEN LEBIH DARI 10% !

Ingatlah wahai rakyat dan perbetulkan niat dan perlakuanmu wahai Pemimpin yang mentadbir Malaysia.Semasa Malaysia tidak canggih dan ekonomi tak meningkat KWSP(EPF) boleh beri dividen sampai 7% kepada pencarum KWSP tapi bila ekonomi kemuncak waima masa Tun Mahathir sukar nak dapat 7%. Kerajaan kita tidak kisah jika mahu menggunakan wang KWSP tetapi berilah pulangan yg berbaloi hasil wang kami yang hingga mencatatkan untung RM9 bilion atau RM9,000,000,000 ?
Apa salahnya beri dividen sebanyak 10% sedangkan kamu boleh beri BR1M yang sewajarnya tidak perlu .Ini pencarum KWSP kamu tidak hargai bilamana wang mereka dikutip tapi pulangan hasil melaburkan wang berbilion tidak dipulangkan dengan untung setimpal.

1 comment:

Mazwandi Mustaffa said...

Tuan, boleh promosikan Homestay rumah saya di Taman Keruing dok?

http://homestaytamankeruing.blogspot.com/

Jazakallah....