Kenapa dinamakan Blogspot Ulama Pewaris Nabi ? Blog ini telah diaktifkan sejak tahun 2008 dengan berlatarbelakang memberi info tentang Islam dan politik. Blog ini sentiasa berterusan memperjuangkan memberi, menwar, memapar maklumat/info/penerangan ISLAM & politik namun Ulama Pewaris Nabi adalah menjadi idola dan perlu dijadikan ikutan dan juga sebagai sempadan kebaikan yang akan menahan atau membatas kejahatan agar tidak berterusan dan disedarkan sehingga akhirnya kebaikan akan menguasai keadaan.Nama blog ini tidak mencerminkan blogernya seorang Ulama tetapi sedang berusaha dan bercita-cita ke arah itu.Amin

pasbs2

pasbs2

pasbs baner

pasbs baner

Friday, November 15, 2013

HOSPITAL BARU KANTOI LAGI! APA NAK JADI ?

Beberapa kepingan siling di wad Unit Rawatan Rapi Neonatal (NICU) Hospital Serdang yang sedang dibaiki runtuh awal pagi semalam.

Pengarah Hospital Serdang, Datuk Dr Ardi Awang, berkata runtuhan kira-kira jam 1.30 pagi itu melibatkan kerosakan seluas kira-kira satu meter persegi tetapi tiada sebarang kecederaan dilapor. Gambar fail.

“Bahagian berkenaan sebelum ini dikosongkan untuk kerja ubah suai dan membaiki kerosakan. Memang ada tanda-tanda kerosakan kerana itu pesakit dialihkan,” katanya ketika dihubungi pemberita hari ini.

Memetik Malaysia Kini yang bersumberkan Bernama, usaha untuk menjalankan tinjauan di wad berkenaan gagal selepas dihalang pengawal keselamatan.

Hospital itu menelan belanja RM690 juta itu eroperasi sejak Disember 2005 dan dibina khusus untuk menampung sekitar 570,000 penduduk Serdang, Putrajaya, Kajang dan Bangi.

Sebelum ini, kejadian runtuhan siling dan bumbung pernah dilaporkan berlaku di hospital berkenaan.

Pada 30 September lalu, siling wad bersalin runtuh, menyebabkan timbul gesaan supaya Menteri Kesihatan, Datuk Dr S Subramaniam meletakkan jawatan jika siling runtuh lagi.

Insiden pertama berlaku pada 30 Januari 2011 di lobi utama tetapi tidak ada yang tercedera. Tiga jururawat dan seorang pegawai perubatan cedera apabila berlaku lagi insiden siling runtuh, kali ini di Jabatan Kecemasan pada 13 Ogos 2012.

No comments: