Kenapa dinamakan Blogspot Ulama Pewaris Nabi ? Blog ini telah diaktifkan sejak tahun 2008 dengan berlatarbelakang memberi info tentang Islam dan politik. Blog ini sentiasa berterusan memperjuangkan memberi, menwar, memapar maklumat/info/penerangan ISLAM & politik namun Ulama Pewaris Nabi adalah menjadi idola dan perlu dijadikan ikutan dan juga sebagai sempadan kebaikan yang akan menahan atau membatas kejahatan agar tidak berterusan dan disedarkan sehingga akhirnya kebaikan akan menguasai keadaan.Nama blog ini tidak mencerminkan blogernya seorang Ulama tetapi sedang berusaha dan bercita-cita ke arah itu.Amin

pasbs2

pasbs2

pasbs baner

pasbs baner

Thursday, August 15, 2013

KUTUKAN QATAR DAN TURKI ,MALAYSIA BILA LAGI?TURKI dan QATAR Kutuk Kezaliman Pemerintah MESIR
Pemerintah Turki dan Qatar telah mengutuk penggunaan kekerasan oleh pasukan junta Mesir untuk membubarkan para pendemo yang mendukung presiden yang dinafikan, Muhammad Mursi yang mengorbankan ribuan orang pada Rabu (14/8/2013).
Turki mendesak masyarakat antarabangsa untuk bertindak secepatnya terkait pembantaian di Mesir dan menyuarakan kekhuatiran bahwa Mesir boleh mengalami situasi yang sama dengan Syria.
Presiden Turki, Abdullah Gulsaid mengatakan intervensi bersenjata itu “benar-benar tidak boleh diterima”.
“Intervensi bersenjata terhadap warga awam, orang-orang yang berdemonstrasi, benar-benar tidak dapat diterima,” ujarnya kepada para wartawan di ibukota Ankara, siar Al Arabiya.
Pejabat Perdana Menteri Turki mengatakan diamnya masyarakat internasional atas krisis Mesir mesti disalahkan.
“Ini jelas terlihat bahawa dukungan masyarakat internasional untuk kudeta militer dan keheningan untuk pembantaian sebelumnya, telah mendorong pemerintah sekarang untuk intervensi hari ini,” ujar Erdogan.
Senada dengan Turki, pemerintah Qatar juga sangat mengecam penggunaan kekerasan terhadap para pendemo Mesir.

1 comment:

cikmatgelap said...

manusia sudah bertukar jadi syaitan