Kenapa dinamakan Blogspot Ulama Pewaris Nabi ? Blog ini telah diaktifkan sejak tahun 2008 dengan berlatarbelakang memberi info tentang Islam dan politik. Blog ini sentiasa berterusan memperjuangkan memberi, menwar, memapar maklumat/info/penerangan ISLAM & politik namun Ulama Pewaris Nabi adalah menjadi idola dan perlu dijadikan ikutan dan juga sebagai sempadan kebaikan yang akan menahan atau membatas kejahatan agar tidak berterusan dan disedarkan sehingga akhirnya kebaikan akan menguasai keadaan.Nama blog ini tidak mencerminkan blogernya seorang Ulama tetapi sedang berusaha dan bercita-cita ke arah itu.Amin

pasbs2

pasbs2

pasbs baner

pasbs baner

Monday, August 19, 2013

ASTAGHFIRULLAH ! DASYATNYA KETURUNAN RAJA SAUDI ?

Semangat yahudi punca King Faisal menyokong Sisi membedal Islam

1 - Ini adalah kerana asal usul Raja Saudi adalah Yahudi dari Bani Al-Masalikh. Moyang mereka bernama Mordakhai bin Ibrahim bin Monshe berasal dari Bani Al Masalikh hidup seki
tar 851 H dari suku kaum Anza. Terlibat di dalam perniagaan gandum dan Jagung dari Iraq.

2 - Beliau sememangnya bercita-cita untuk kembali dan menguasai di bumi Najd. Di awalnya beliau terpaksa berhadapan dengan Syaik Shaleh Salman Abdullah Al- Tamimi seorang Ulama yang berdakwah di sekitar Najd, Yaman dan Hijaz. Beliau menukarkan namanya kepada Markhan bin Ibrahim Musa.

3 - Ditempat tinggal beliau, Al-Qatef, beliau menguatkan kedudukkan beliau dengan cerita2 palsu tentang kehebatan kaum Yahudi . Beliau mempergunakan kaum Arab Badwi lalu mengangkat beliau menjadi ketua/Raja. Beliau di tentang oleh kabilah Bani Khaled dan melarikan diri ke Al Arid(Riyadh) mencari perlindungan.

4 - Beliau di beri perlindungan di Riyadh oleh sebuah keluarga, namun keluarga tersebut dibunuh beliau. Beliau membuat cerita keluarga tersebut dibunuh pencuri dan rumah dan tanah tersebut telh dibeli beliau. Disitulah beliau menubuhkan pasukan perang untuk membunuh Shaik Shaleh Salman Abdullah Al-Thamimi yg akhirnya dibunuh di sebuah masjid di Al-Zhafi.

5 - Di Riyadh inilah beliau mengamalkan poligami dengan menikahi puluhan gadis dan melahirkan banyak anak yang diberikan nama-nama Arab. Salah seorang anak Mordakhai bernama Al-Maqaran (didalam yahudi di panggil Mack-Ren). Al Maqaran mempunyai anak bernama Muhammad dan Sa’ud. Melalui keturunan Saud inilah berasalnya Dinasti Saud.

6 - Dinasti Saud menganggap semua penduduk Najd menghina Tuhan . Darah mereka halal, harta benda mereka dirampas dan kaum wanita dijadikan hamba. Tidak ada seorang muslim pun di kira benar kecuali pengikiut ajaran Muhammad bin Abdul Wahab (keturunan Yahudi Turki). Mereka yang menentang akan di bunuh.

7 - Doktrin Wahabi memberikan kuasa kepada Keluarga Saudi untuk menghancurkan perkampungan dan penduduknya, termasuk anak-anak dan memperkosa wanitanya, menusuk perut wanita hamil, memotong tangan anak-anak, kemudian membakarnya. Selanjutnya mereka diberikan kewenangan dengan ajarannya yang kejam (brutal doctrin ) untuk merampas semua harta kekayaan milik orang yang dianggapnya telah menyimpang dari ajaran agama karena tidak mengikuti ajaran Wahabi.

8 - Seorang munafik bernama Muhammad Amin Al-Tamimi – Direktor Perpustakaan Kontemporari Kerajaan Saudi menyusun garis keturunan (Family Tree) untuk keluarga Saudi ini kepada Nabi Muhammad SAW. Sebagai imbalan pekerjaannnya itu, ia menerima imbalan sebesar 35.000 (Tiga Puluh Lima Ribu) Pound Mesir dari Duta Besar Saudi Arabia di Kairo pada tahun 1362 H atau 1943 M. Nama Duta Besar Saudi Arabia KETIKA itu adalah Ibrahim Al-Fadel.

9 - Keluarga Yahudi yang jahat dan mengerikan ini melakukan segala jenis kekejaman atas nama agama palsu mereka (Wahhabi) yang sebenarnya diciptakan oleh seorang Yahudi untuk menaburkan benih-benih keganasan di dalam hati penduduk.

10 - Pada tahun 1163 H, Dinasti Yahudi ini menggantikan nama keluarga mereka dengan nama al Saud, seolah-olah seluruh wilayah itu milik pribadi mereka, dan penduduknya sebagai bujang atau budak mereka, bekerja keras siang dan malam untuk kesenangan tuannya, yaitu Keluarga Saudi.

11 - Raja Faisal Al-Saud tidak mampu menyanggah bahwa keluarganya adalah keluarga Yahudi ketika memberitahukan kepada The Washington Post pada 17 September 1969, dengan menyatakan bahwa: “Kami, Keluarga Saudi adalah keluarga Yahudi. Kami sepenuhnya tidak setuju dengan setiap penguasa Arab atau Islam yang memperlihatkan permusuhannya kepada Yahudi, sebaliknya kita harus tinggal bersama mereka dengan damai. Negeri kami, Saudi Arabia merupakan sumber awal Yahudi dan nenek-moyangnya, dari sana menyebar ke seluruh dunia”.

12 - Oleh itu bukanlah perkara aneh atau ganjil Kerajaan Saudi sekarang menghalang kebangkitan IKHWAN MUSLIMIN Di MESIR. Begitu juga tiada apa yang anehnya kerajaan Arab Saudi boleh berkongsi kekayaan dengan USA untuk membantai kebangkitan muslim seluruh dunia dengan bersembunyi disebalik PBB dan OIC. 

 http://www.defence.pk/forums/world-affairs/22127-saudi-arabia-jewish-bloodline-jewish-state.html#ixzz2cOIrSnze
 http://anakmuaallaf.blogspot.com/2013/08/benarkah-cerita-king-faisal-yang.html
 Maaf jika ada fakta yang tidak tepat namun bukan blogger sengajakan cuma diharap ramai blogger yg tahu fakta sila sampaikan .

Blogger pasbs2 ini tidak mampu mencari sumber 100% tepat ,tujuan utama adalah menyampaikan/memanjangkan/menyebar maklumat agar dapat dibaca/dianalisa/dikomen/diperbetul/ditegur/dan digunakan untuk yang mahu menerima secara ikhlas selepas dibilas.

10 comments:

Anonymous said...

Salam Tuan......saya nak mintak izin untuk copy artikel ini.

nyo komeng said...

salam,
boleh catitkan sumber?

Anonymous said...

Kena King Faisal sokong Jeneral Sisi? Bukanlah raja Arab Saudi sekarang Raja Abdullah. Fakta pun tak betul.

Anonymous said...

Tuan, saya memohon agar artikel ini dibetulkan sebelum ia menimbulkan fitnah. Apa yang dinyatakan oleh King Faisal kepada Washington Post pada 17 September 1969 ialah "WE, THE SAUDI FAMILY, are cousins of the Jews: we entirely disagree with any Arab or Muslim Authority which shows any antagonism to the Jews; but we must live together with them in peace. Our country (Arabia) is the Fountain head from where the first Jew sprang, and his descendants spread out all over the world.”

Source: http://www.defence.pk/forums/world-affairs/22127-saudi-arabia-jewish-bloodline-jewish-state.html#ixzz2cOIrSnze

Cousin of Jew dalam kata-kata tersebut, bukanlah bermaksud bahawa keluarganya adalah Yahudi, tetapi merujuk kepada kenyataan bahawa Arab dan Yahudi asalnya adalah sepupu berikutan hubungan adik beradik antara Nabi Ismail dan Nabi Ishak. Cousin bermaksud sepupu. Walaupun saya sendiri tidak bersetuju dengan tindak-tanduk kerajaan Arab Saudi pada hari ini, eloklah kita menyelidik berita-berita yang disiarkan supaya kita tidak menyebarkan perkara yang tidak benar.

Terima kasih.

Anonymous said...

Ilmu tuan penipu cuba tanya kenapa raja faisal di bunuh pada hari jumaat dan pada masa dia mati umur tuan berapa

fauzi said...

Hati hati dengan pembuat fitnah

Anonymous said...

Cuba lihat sekarang di Arab di dirikan pencakar langit sebagai penantian ketibaan Al-Masih Dajjal. Siapa yang menantikan dajjal kalau bukan Yahudi?? Kita kena kaji bukan terus menolak. Adakah ajaran Islam sekiranya kahwin 13 isteri dan Raja sekarang ni dari isteri ke 8? Renungkan!!

Anonymous said...

raja arab skrg ni memang dari keturunan Saud. Yahudi ni memang bijak nak memutar belit fakta..sedangkan agama islam pun diorang boleh putar belit..nampak je macam betul zahirnya tapi hakikatnya macam mana pulak?

Anonymous said...

Diberitahu sesuatu itu untuk direnungkan....bukan ditolak mentah2 atau langsung disetujui, kita diberi kecerdasan untuk menelaah bukti2.
Coba lihat apakah ajaran nabi besar kita Muhammad Saw. Dijalankan oleh pemimpin/Dinasty ini...ataukah sebaliknya bertentangan...dari hal yg sederhana semacam pernikahan.
Maaf bila ada yg kurang berkenan..

Anonymous said...

Kita tak boleh menafikan bahawa ulama ahli sunnah diburu dibunuh oleh puak wahabi dengan kejam... iaitu pada awal gerakan wahabi.. Semua ulama ahli sunnah dah tahu dan faham... Masyarakat yang tak tahu... Wahabi naik dengan bantuan keluarga raja ini. Memang ramai syak keluarga ini adalah berasal dari Yahudi asal yang "terhalau" dari Madinah pada zaman nabi. Tentang rencana di atas ... ianya perlu diperbetulkan tentang beberapa perkara..agar lebih kemas dan tepat. Yang jelas fakta sekarang tak jelas sebab faktor penutupan bukti secara sistematik. Namun ramai pakar penyiasat mengesyaki keluarga Diraja Saudi berasal dari Yahudi. Namun demi menjaga keharmonian dan mengambil kira mereka mengaku Islam maka ia tidak dihebohkan. Ini penting kerana Mekah di bawah kawalan mereka.Apa yang penting kita kena tahu fakta ini sebagai langkah berjaga-jaga. Samada fakta ini benar atau tidak kita patut mengambil langkah brjaga-jaga dan jangan cepat menolak tanpa menyelidiki. Bukankah penulis blog minta kita menyiasat???? Gunalah kaedah ini untuk semua perkara termasuk hal anwaq Ibrahim..