Kenapa dinamakan Blogspot Ulama Pewaris Nabi ? Blog ini telah diaktifkan sejak tahun 2008 dengan berlatarbelakang memberi info tentang Islam dan politik. Blog ini sentiasa berterusan memperjuangkan memberi, menwar, memapar maklumat/info/penerangan ISLAM & politik namun Ulama Pewaris Nabi adalah menjadi idola dan perlu dijadikan ikutan dan juga sebagai sempadan kebaikan yang akan menahan atau membatas kejahatan agar tidak berterusan dan disedarkan sehingga akhirnya kebaikan akan menguasai keadaan.Nama blog ini tidak mencerminkan blogernya seorang Ulama tetapi sedang berusaha dan bercita-cita ke arah itu.Amin

pasbs2

pasbs2

pasbs baner

pasbs baner

Tuesday, July 9, 2013

IBARAT BEDAH SIASAT 1/3 NEGERI MELAKA !

 YDP PAS Kawasan Hulu Selangor merangkap Bekas Calon PRU13 DUN N05 HULU BERNAM dengan sabar terus melakukan tugas tanpa kecewa walau kalah dengan majoriti 3,000 undi dan memenangi 5 dari 15 peti undi namun gigih menggalas tanggungjawab menyusun strategi yang akan datang insyallah pada PRU14 kelak. Ramai tak menyedari dan ada yang menyedari tapi lupa mengaitkan keluasan DUN Hulu Bernam yang boleh dikatakan besarnya sama dengan keluasan sepertiga Negeri Melaka. Hulu selangor adalah 1 Parlimen yang berkeluasan lebih besar dari Negeri Melaka ,padal Melaka mempunyai tidak kurang 3 atau 4 parlimen dan lebih banyak DUN. Tapi Hulu Selangor bukan negeri tapi hanya satu parlimen dengan 3 DUN (DUN N05 HULU BERNAM , DUN KUALA KUBU N06 dan DUN Batangkali N07).
 Bedah siasat atau 'post mortem' harus dibuat lambat atau cepat adalah titik tolak gerakkerja persediaan PRU14 nanti.No comments: