Kenapa dinamakan Blogspot Ulama Pewaris Nabi ? Blog ini telah diaktifkan sejak tahun 2008 dengan berlatarbelakang memberi info tentang Islam dan politik. Blog ini sentiasa berterusan memperjuangkan memberi, menwar, memapar maklumat/info/penerangan ISLAM & politik namun Ulama Pewaris Nabi adalah menjadi idola dan perlu dijadikan ikutan dan juga sebagai sempadan kebaikan yang akan menahan atau membatas kejahatan agar tidak berterusan dan disedarkan sehingga akhirnya kebaikan akan menguasai keadaan.Nama blog ini tidak mencerminkan blogernya seorang Ulama tetapi sedang berusaha dan bercita-cita ke arah itu.Amin

pasbs2

pasbs2

pasbs baner

pasbs baner

Wednesday, April 3, 2013

HANCUR LULUH SI NOH !

Komen : Memang seriau YB Noh Omar bila dengar ura-ura dan dikatakan dah 'confirm' Datin Seri Wan Azizah akan bertanding di DUN Selangor.

SHAH ALAM, 2 APRIL : Tindakan Umno-BN mempertikaikan kesediaan Presiden PKR, Datuk Seri Dr Wan Azizah Ismail bertanding di DUN Selangor jelas menunjukkan kebimbangan parti itu untuk menawan semula negeri Selangor dalam Pilihan Raya Umum ke-13 (PRU-13) akan datang.

Setiausaha Politik kepada Menteri Besar Selangor, Faekah Husin dalam satu kenyataan media ketika mengulas mengenai kenyataan Timbalan Pengerusi Perhubungan Umno Selangor, Datuk Seri Noh Omar berhubung tawaran Wan Azizah untuk bertanding di Selangor.

Faekah berkata, Noh sepatutnya lebih bimbang terhadap kedudukan dirinya sama ada akan tersenarai sebagai calon ataupun tidak daripada memberi tumpuan terhadap calon-calon Pakatan Rakyat (PR).

“Sekejap beliau berkata Wan Azizah ditolak negeri sendiri, selepas itu berkata PKR Selangor terpaksa menggunakan kekuatan Wan Azizah untuk menghadapi PRU-13. Secara tidak langsung Noh mengakui nama Wan Azizah digeruni Umno-BN Selangor.

“Noh sepatutnya bimbang kedudukan dirinya kerana beliau tidak dilantik sebagai Timbalan Pengarah Pilihan Raya Umno-BN sebaliknya Datuk Seri Md Zin Mohamed yang dipilih.

“Ramai yang mengatakan Noh akan tersingkir kerana banyak onar yang dilakukan hingga keluhan para petani miskin sukar untuk disembunyikan lagi. Bagi menutup semua kelemahan diri, Noh menumpukan serangan kepada Wan Azizah, satu perbuatan bacul yang dilakukan seorang Menteri,” katanya.

Beliau turut menyifatkan kenyataan Noh bahawa Wan Azizah lari kerana tidak mendapat kepercayaan di negeri sendiri adalah sebagai kenyataan panik dan tanpa usul periksa.

Tambahnya, keputusan Datuk Seri Najib Razak untuk menjadi Pengerusi Umno-BN Selangor dan melantik dirinya sebagai Pengarah Pilihan Raya Selangor juga jelas membuktikan krisis kepimpinan Umno-BN.

Tegasnya, kehadiran Wan Azizah di dalam arena politik Selangor menambah celaru kepimpinan Umno-BN krisis yang semakin ketara di dalam parti itu.

“Umno-BN melalak walaupun Datuk Seri Anwar Ibrahim dan Wan Azizah belum menyatakan dengan jelas untuk bertanding di Selangor.

“Melihat telatah mereka yang terus melatah ini, memberi keyakinan mendalam bahawa mereka tidak yakin untuk menang di Selangor walaupun Najib mengetuai jentera Pilihan Raya BN Selangor.

“Telatah mereka juga menguatkan kepercayaan kita bahawa Wan Azizah bakal memberi saingan hebat di Selangor,” katanya lagi.

No comments: