Kenapa dinamakan Blogspot Ulama Pewaris Nabi ? Blog ini telah diaktifkan sejak tahun 2008 dengan berlatarbelakang memberi info tentang Islam dan politik. Blog ini sentiasa berterusan memperjuangkan memberi, menwar, memapar maklumat/info/penerangan ISLAM & politik namun Ulama Pewaris Nabi adalah menjadi idola dan perlu dijadikan ikutan dan juga sebagai sempadan kebaikan yang akan menahan atau membatas kejahatan agar tidak berterusan dan disedarkan sehingga akhirnya kebaikan akan menguasai keadaan.Nama blog ini tidak mencerminkan blogernya seorang Ulama tetapi sedang berusaha dan bercita-cita ke arah itu.Amin

pasbs2

pasbs2

pasbs baner

pasbs baner

Wednesday, December 5, 2012

ASTAGFIRULLAH ! WANG ZAKAT KAU BUAT MAIN?

PUTRAJAYA, 4 Dis -- Menteri di Jabatan Perdana Menteri, Datuk Seri Jamil Khir Baharom menyampaikan Anugerah Zakat Kebangsaan 2012 kategori Usahawan kepada Usahawan Cendol Durian, Muhamad Burhan Salikon pada majlis pelancaran sambutan Bulan Zakat Kebangsaan 2012 yang bertemakan "Agihan Tepat Zakat Berkat" anjuran Jabatan Wakaf, Zakat dan Haji (JAWHAR) di sini, hari ini.
Turut sama Ketua Pengarah JAWHAR, Datuk Adnan C. Mohd (kiri).

Komen : Teman pun rasa takut dengan perjalanan pengurusan zakat yang sewenang-wenang digunakan dalam penganugerahan dan jamuan.Manusia sekarang tak tak takut ke makan wang zakat sebarangan?

No comments: