Kenapa dinamakan Blogspot Ulama Pewaris Nabi ? Blog ini telah diaktifkan sejak tahun 2008 dengan berlatarbelakang memberi info tentang Islam dan politik. Blog ini sentiasa berterusan memperjuangkan memberi, menwar, memapar maklumat/info/penerangan ISLAM & politik namun Ulama Pewaris Nabi adalah menjadi idola dan perlu dijadikan ikutan dan juga sebagai sempadan kebaikan yang akan menahan atau membatas kejahatan agar tidak berterusan dan disedarkan sehingga akhirnya kebaikan akan menguasai keadaan.Nama blog ini tidak mencerminkan blogernya seorang Ulama tetapi sedang berusaha dan bercita-cita ke arah itu.Amin

pasbs2

pasbs2

pasbs baner

pasbs baner

Friday, June 8, 2012

DUNIA DAH TEBALIK, BN TARIK BALIK !

Komen : Masa tu beria-ia dengan gaya bodoh Menteri Pegajian Tinggi yang berfikiran rendah menunjukkan dendam hingga mendera pelajar UNISEL dan KUIS gara-gara nak kenakan Kerajaan Pakatan Rakyat Negeri Selangor.
Padahal PTPTN hanyalah pinjaman bukan sumbangan atau biasiswa percuma tapi kena bayar.Kenapa nak tunjuk kedangkalan otak kamu , memang betul kata Tun Mahathir mereka (BN) mempunyai barisan menteri yang kurang bijak berbanding Pakatan Rakyat.
Dalam kempen BN melalui PM dan TPM semasa roadshow dalam negara selalu dilaungkan tdak pilih bulu atau berlainan fahaman politik.Semua bantuan Kerajaan Persekutuan akan diberi tanpa memilih, tup-tup dalam kes PTPTN Bn nak ugut bantah pula skim pinjaman tersebut....melatah lah tu.

Akhirnya PTPTN Akui Kebodohan Tindakan Mereka

PTPTN tarik balik pembekuan pinjaman siswa Unisel, KUIS

Perbadanan Tabung Pendidikan Tinggi Nasional (PTPTN) mengambil keputusan untuk menarik balik pembekuan pemberian pinjamannya kepada siswa Universiti Selangor dan Kolej Universiti Islam Selangor (KUIS).

Sebelum ini, PTPTN telah membekukan pinjaman kepada Unisel dan KUIS - kedua-duanya di bawah kerajaan Pakatan Rakyat Selangor - sehingga mencetuskan pelbagai reaksi bantahan pelbagai pihak terhadap tindakan tersebut.

Menteri Pengajian Tinggi, Datuk Seri Mohamed Khaled Nordin dilaporkan berkata tindakan pembekuan pinjaman PTPTN itu dibuat untuk memberi peluang kepada kerajaan Selangor yang mahu pendidikan di negara ini, termasuk di peringkat tinggi, diberi secara percuma.


Tindakan itu juga diambil ekoran kenyataan Ketua Pembangkang, Datuk Seri Anwar Ibrahim meminta pelajar supaya jangan membayar balik pinjaman PTPTN dan berjanji ianya akan dimansukan jika Pakatan menawan Putrajaya dalan pilihan raya umum akan datang.

Sementara itu, seorang pegawai tinggi PTPTN ketika menjawab SMS daripada wartawan Malaysiakini, mengesahkan keputusan menarik balik pembekuan pinjaman kepada Unisel dan KUIS.

"Pejabat menteri pagi ini telah mengeluarkan surat (supaya) pinjaman PTPTN diteruskan kepada Unisel dan KUIS," katanya yang tidak mahu namanya disebut.

"Eloknya hubungi pejabat YB menteri," katanya dalam SMS tersebut.

Sementara itu, seorang pegawai kanan kerajaan Selangor turut mengesahkan PTPTN telah membatalkan pembekuan pinjaman kepada Unisel.

Pegawai yang enggan namanya didedahkan itu berkata siswa berkenaan boleh membuat permohonan pinjaman tersebut bermula malam ini. - Malaysiakini

2 comments:

Anonymous said...

setakat itu saja kecerdikan menteri pengajian tinggi. kerajaan malaysia dah ketandusan pemimpin profesional yang boleh dibanggakan.
seorang menteri beragama islam yang penuh dengan dendam kesumat serta busuk hati

Anonymous said...

Politik balas dendam tak kan sampai kemana.Dah takutlah tu.Kan pilihanraya dah dekat.Itulah kebodohan Menteri UMNO.Menteri KANGKONG.