Kenapa dinamakan Blogspot Ulama Pewaris Nabi ? Blog ini telah diaktifkan sejak tahun 2008 dengan berlatarbelakang memberi info tentang Islam dan politik. Blog ini sentiasa berterusan memperjuangkan memberi, menwar, memapar maklumat/info/penerangan ISLAM & politik namun Ulama Pewaris Nabi adalah menjadi idola dan perlu dijadikan ikutan dan juga sebagai sempadan kebaikan yang akan menahan atau membatas kejahatan agar tidak berterusan dan disedarkan sehingga akhirnya kebaikan akan menguasai keadaan.Nama blog ini tidak mencerminkan blogernya seorang Ulama tetapi sedang berusaha dan bercita-cita ke arah itu.Amin

pasbs2

pasbs2

pasbs baner

pasbs baner

Tuesday, May 8, 2012

MESEJ YDP PAS, HULU SELANGOR BANJIR

Pada hari Isnin pagi 7 mei lalu Teman dapat mesej dari YDP PAS Hulu Selangor memberitahu banjir melanda Kawasan Hulu Selangor terutama batang Kali dan berdekatan rumah mantan YDP yang dahulu. namun teman kebetulan tidak sihat hari itu dan tiada kenderaan masa itu telah menghubungi ramai ahli bagi memberitahu sesiapa yang boleh turun membantu.
Beberapa buah kampung dan taman perumahan di Batang Kali, Hulu Selangor dilanda banjir kilat menyebabkan beberapa keluarga terpaksa berpindah ke rumah saudara-mara apabila rumah mereka dinaiki air.

Dilaporkan seramai lebih 250 orang terlibat dalam banjir kilat itu, membabitkan 70 keluarga yang menetap di Kampung Genting Malik, Kampung Sentosa, Taman Sekolah dan Taman Seri Cahaya.

"Jalan utama di Kilometer 48 hanya dibuka satu laluan dan setakat ini keadaan terkawal," katanya ketika dihubungi Bernama di sini malam tadi.

Dilaporkan juga kira-kira 15 anggota keselamatan termasuk anggota polis trafik, serta Jabatan Bomba dan Penyelamat Batang Kali, terlibat dalam mengawal keadaan.

"Jabatan Kebajikan Masyarakat turut membuat tinjauan ke kawasan itu dan bersedia menghulurkan bantuan segera untuk mangsa-mangsa banjir," katanya.

Sementara itu, lebih 50 buah rumah di beberapa buah kampung di daerah ini naiki air akibat hujan lebat sejak malam tadi.

Satu kejadian banjir dilaporkan berlaku melibatkan beberapa kawasan di Batang Kali, Hulu Selangor bermula awal pagi Isnin . Operasi menyelamat dan memindahkan mangsa banjir sedang dilakukan oleh agensi-agensi berkaitan. Sebarang maklumat terkini akan dikemaskini dari semasa ke semasa.

KAWASAN DILANDA BANJIR:

1)KG ULU KALONG,ULU YAM
2)KG GENTIN G MALEK,BATANG KALI
3)KG MASJID,BATANG KALI
4)LORONG HJ NORDIN,ULU YAM
5)KG BATU 30,ULU YAM LAMA
6)KG TENGAH
7)KG SG MANIS,BATANG KALI
8)KG SEKOLAH.BATANG KALI
9)KG SERI CAHAYA,BATANG KALI
10)KG ULU YAM BARU,BATANG KALI
11)JALAN KG KUANTAN,KG GENTING
12)NO 1566,JALAN BATANG KALI
13)KUARTERS PUSAT HAIWAN
14)KG SENTOSA

No comments: