Kenapa dinamakan Blogspot Ulama Pewaris Nabi ? Blog ini telah diaktifkan sejak tahun 2008 dengan berlatarbelakang memberi info tentang Islam dan politik. Blog ini sentiasa berterusan memperjuangkan memberi, menwar, memapar maklumat/info/penerangan ISLAM & politik namun Ulama Pewaris Nabi adalah menjadi idola dan perlu dijadikan ikutan dan juga sebagai sempadan kebaikan yang akan menahan atau membatas kejahatan agar tidak berterusan dan disedarkan sehingga akhirnya kebaikan akan menguasai keadaan.Nama blog ini tidak mencerminkan blogernya seorang Ulama tetapi sedang berusaha dan bercita-cita ke arah itu.Amin

pasbs2

pasbs2

pasbs baner

pasbs baner

Friday, May 4, 2012

IBARAT LEMBU KURUS DICUCUK HIDUNG DAN PUNGGUNG !

Bila mengulas tentang Azmin menyaman Utusan maka terpanggila teman nak jelaskan pada pembaca dan rakyat bahawa akhbar Utusan Malaysia ibarat lembu yang mudah diarah bila hidung telah dicuck dan jika degil punggung pula dicucuk atau ditendang. Hinanya Utusan Malaysia ini bila acapkali mengalami kerugian. Sedemikian UMNO menggunakan Utusan Malaysia sebagai akhbar membelasah Pakatan Rakyat tanpa etika. Pengurusan Utusan dan pekerjanya tidak boleh soaljawab kerana mereka terpaksa menerima 'injection' wang jika Utusan Malaysia kerugian kalau tak , tak makanlah mereka pekerja dan bos Utusan Malaysia.
Hingga kini Utusan Malaysia dan Berita Harian masih diboikot dan dengan itu 2 akhbar ini mempunyai masalah. Kena saman dan kalah saman tpi masih selamba buat fitnah .Bila pengarang dan pengarah urusannya nak berubah jadi baik?

Azmin saman Utusan RM100 juta
KUALA LUMPUR 3 Mei: Timbalan Presiden KEADILAN, Azmin Ali menuntut Utusan Malaysia menarik balik tuduhan mengaitkan dirinya dengan gambar lucah palsu atau berdepan saman RM100 juta.

Bercakap dalam kenyataan media, Naib Presiden KEADILAN, N Surendran berkata, tuntutan itu dibuat kepada Utusan Melayu (M) Berhad melalui peguamcara Tetuan Edwin Lim Suren & Soh.

Menurut Surendran, dalam surat itu, Azmin turut memohon akhbar kawalan Umno BN itu memohon maaf secara terbuka kepadanya.

“Azmin memandang serius tuduhan fitnah yang diedarkan Utusan Malaysia ke seluruh negara.

Justeru beliau memulakan prosiding undang-undang untuk menjustifikasi nama dan reputasi beliau sebagai seorang pemimpin negara dan ahli politik,” katanya.

Surendran berkata, laporan tersebut bermotifkan politik dan tidak mencerminkan etika kewartawanan.
Beliau berkata, Datuk Seri Najib Razak perlu bertanggungjawab terhadap penyiaran gambar palsu memandangkan beliau adalah presiden kepada parti yang memiliki akbar tersebut.

“Mustahil Utusan Malaysia boleh menyiarkan gambar lucah palsu yang mengaitkan Azmin tanpa kelulusan dan pengetahuan Najib,” katanya.

Azmin menjadi mangsa terbaru fitnah bloger Umno kononnya beliau melakukan adegan seks dalam tandas.
-keadilandaily-

No comments: