Kenapa dinamakan Blogspot Ulama Pewaris Nabi ? Blog ini telah diaktifkan sejak tahun 2008 dengan berlatarbelakang memberi info tentang Islam dan politik. Blog ini sentiasa berterusan memperjuangkan memberi, menwar, memapar maklumat/info/penerangan ISLAM & politik namun Ulama Pewaris Nabi adalah menjadi idola dan perlu dijadikan ikutan dan juga sebagai sempadan kebaikan yang akan menahan atau membatas kejahatan agar tidak berterusan dan disedarkan sehingga akhirnya kebaikan akan menguasai keadaan.Nama blog ini tidak mencerminkan blogernya seorang Ulama tetapi sedang berusaha dan bercita-cita ke arah itu.Amin

pasbs2

pasbs2

pasbs baner

pasbs baner

Monday, November 14, 2011

MEMALUKAN !

Menteri Pengguna Ismail Sabri telah berkata RELA telah berjaya mengekang penyeludupan minyak setelah bekerjasama dengan tentera di bawah Menteri Zahid Hamidi.
Takkan dengan tentera yang lebih berdisiplin dan bekerja sepenuh masa berbanding dengan RELA tidak berkesan selama ini. RELA kununnya telah diujiguna di Kelantan semenjak Jun 2011 dan kununnya berjaya mengekang penyeludupan. Memang tak manasabah , RELA lebih baik dari Angkatan Tentera .
Malulah ATM atau Unit Penyeludupan yang dan berpuluh tahun diujudkan tapi tak berjaya mengekang tiba2 pujian diberi pada RELA. Pelik ? Dah Terbalik?

No comments: