Kenapa dinamakan Blogspot Ulama Pewaris Nabi ? Blog ini telah diaktifkan sejak tahun 2008 dengan berlatarbelakang memberi info tentang Islam dan politik. Blog ini sentiasa berterusan memperjuangkan memberi, menwar, memapar maklumat/info/penerangan ISLAM & politik namun Ulama Pewaris Nabi adalah menjadi idola dan perlu dijadikan ikutan dan juga sebagai sempadan kebaikan yang akan menahan atau membatas kejahatan agar tidak berterusan dan disedarkan sehingga akhirnya kebaikan akan menguasai keadaan.Nama blog ini tidak mencerminkan blogernya seorang Ulama tetapi sedang berusaha dan bercita-cita ke arah itu.Amin

pasbs2

pasbs2

pasbs baner

pasbs baner

Monday, October 31, 2011

SEPUPU PM YANG MENGELABAH SAMPAI NAK PINDAH ?

Menteri Amaran, Hishamuddin Tun Hussein menerusi satu blogger UMNO Akan “Lari” Tinggalkan Semberong...? Gamaknya akan Bertanding Parlimen Pengerang Pada PRU Ke 13..??
Sembang sembang coffee house dikalangan pimpinan UMNO sudah mula berbunyi Menteri KEDI END sedang membuat persiapan untuk berpindah kawasan Parlimen pada PRU ke 13 nanti...

Memandangkan fenomena politik semasa yang jelas menunjukkan faktor undi kaum cina tidak akan berpatah balik menyokong Barisan Nasional, maka sesiapa sahaja yang memiliki bilangan pengundi kaum cina melebihi 25% sudah mula membuat perkiraan secara terperinci... Parlimen Semberong mendaftarkan 34% pegundi cina!

Sebagai Naib Presiden dan juga salah Menteri kanan dalam kabinet YAB Datuk Sri Najib, sudah pastilah Hishamuddin mahukan “handsome victory” pada PRU ke 13 nanti. Beliau tidak mahu mendepani dengan saingan hebat dari mana mana calon samada PKR, PAS ataupun DAP.

Peningkatan dan pertambahan undi yang akan diperolehi oleh pihak lawan akan memberikan gambaran bahawa Hishamuddin itu sudah mula tidak diterima lagi oleh rakyat... Keadaan ini sangat bahaya untuk ‘political survivor’ seorang Naib Presiden UMNO!

Harap ada kuncu Hishamuddin akan respon tulisan ini.

No comments: