Kenapa dinamakan Blogspot Ulama Pewaris Nabi ? Blog ini telah diaktifkan sejak tahun 2008 dengan berlatarbelakang memberi info tentang Islam dan politik. Blog ini sentiasa berterusan memperjuangkan memberi, menwar, memapar maklumat/info/penerangan ISLAM & politik namun Ulama Pewaris Nabi adalah menjadi idola dan perlu dijadikan ikutan dan juga sebagai sempadan kebaikan yang akan menahan atau membatas kejahatan agar tidak berterusan dan disedarkan sehingga akhirnya kebaikan akan menguasai keadaan.Nama blog ini tidak mencerminkan blogernya seorang Ulama tetapi sedang berusaha dan bercita-cita ke arah itu.Amin

pasbs2

pasbs2

pasbs baner

pasbs baner

Thursday, September 29, 2011

BELANJAWAN HILANG AKAL ATAU BAJET TERDESAK BN NAK UNDI KEKAL ?

Bajet KEBAJIKAN Najib?

3 Oktober 2011, Parlimen akan bersidang. Minggu pertama ini seperti lazimnya YAB Menteri Kewangan akan membentangkan Belanjawan Negara. Bajet 2012 dikobar sebagai Bajet pilihanraya (skrip Pas+PkR+DAP). Inilah perbendaharaan kata paling murah yang ada dalam minda pemimpin pembangkang.

Apa pun, Pak Sedaro difahamkan bahawa Bajet Kebajikan merupakan mauduk dan resepi utama Belanjawan 2012. Input Bajet Kebajikan antaranya:

1. Skim pencen ilat diberikan kepada semua pesara tentera, polis, anggota pakaian seragam/beruniform dan kakitangan awam tidak beruniform akan dikaji semula. Wang perbendaharaan simpanan di PERKESO akan diberi lebih kepada mereka.

2. Skim pencen ilat kepada pesara swasta yang menerima nasib yang daif dek kerana kecacatan kekal atau tidak kekal juga akan dikaji semula. Yang pasti mereka akan terima pampasan dan faedah lebih daripada simpanan atau pelaburan PERKESO.

3. Simpanan KWSP akan ditokok dividen kepada 10% daripada kedudukan biasa. Ini berdasarkan simpanan KWSP ialah tabung Ke-4 paling besar di dunia.

4. Semua pelabur simpanan yang masih memiliki simpanan pelaburan dalam mana-mana Dana ASN akan menerima bonus simpanan sebanyak 10% daripada nilai simpanan yang ada, dan boleh diwarta pemilikan pada 1 Januari 2012.

5. Semua pelabur dalam Simpanan Tabung Haji akan menerima "Top-Up" daripada Tabung Haji kerana kekayaan sektor pelaburan dalam TH Plantation Berhad dan perniagaan lain. Pelabur dan penyimpan akan menerima LABA Khas sebanyak RM 1000 hingga RM 5000 mengikut jumlah simpanan berkenaan.

6. Semua kampung Melayu seluruh negara yang dianggar sebanyak 16,500 buah akan menerima Wang Ehsan Kerajaan Malaysia sebanyak RM5,000 setiap kampung untuk tujuan pengindahan landskap dan keceriaan kariah kampung.

7. Semua imam Masjid, Surau seluruh Malaysia akan menerima ganjaran sara hidup bulanan ehsan selama 12 bulan sebanyak RM2,000 seorang. Semua jawatankuasa masjid dan surau seluruh Malaysia akan menerima elaun khas ehsan selama 12 bulan sebanyak RM250 seorang, kecuali Bilal dan Siak sebanyak RM500 seorang. Elaun Ehsan ini sebagai tambahan dan insentif menjalan usaha-usaha imarah Masjid dan Jemaah Kariah. Elaun untuk beli petrol motosikal dan motorkar, bukan buat tak tentu ARAH.

8. Semua petugas pilihanraya ke-13 akan menerima elaun khidmat khas yang ditambah sebanyak 20% daripada elaun semasa sejak PRU-1 hingga PRU-12 dulu. Ini akan memberi kesan kepada sumbangan dan pengiktirafan Kerajaan Malaysia kerana petugas berkorban tanpa mengira mereka penyokong parti mana.

9. Semua anak yang lahir pada 2008 hingga 2013 akan menerima bantuan buka akaun di BSN dan PTPTN sebanyak RM20 dan RM100 masing-masing. Sumbangan ini daripada Tabung Ikhlas GLC di bawah Khazanah Nasional. Semua anak Malaysia tanpa mengira kedudukan dan status ekonomi keluarga serta latar belakang politik akan dianugerahkan HADIAH SIMPANAN KHAS NEGARA.

Semua bentuk Kebajikan ini akan menelan belanja sebanyak RM15 billion. Semua rakyat memiliki bahagian tersendiri. Siapa yang beringat dan insaf akan bersyukur. Inilah lambang keamanan, perpaduan dan agenda besar Gagasan 1 Malaysia.

1 comment:

Anonymous said...

hidup islam!