Kenapa dinamakan Blogspot Ulama Pewaris Nabi ? Blog ini telah diaktifkan sejak tahun 2008 dengan berlatarbelakang memberi info tentang Islam dan politik. Blog ini sentiasa berterusan memperjuangkan memberi, menwar, memapar maklumat/info/penerangan ISLAM & politik namun Ulama Pewaris Nabi adalah menjadi idola dan perlu dijadikan ikutan dan juga sebagai sempadan kebaikan yang akan menahan atau membatas kejahatan agar tidak berterusan dan disedarkan sehingga akhirnya kebaikan akan menguasai keadaan.Nama blog ini tidak mencerminkan blogernya seorang Ulama tetapi sedang berusaha dan bercita-cita ke arah itu.Amin

pasbs2

pasbs2

pasbs baner

pasbs baner

Friday, June 3, 2011

TOLONG JANGAN JAWAB PANGGILAN INI !

Jika anda menerima panggilan Private Call atau Private no di mana no telefon pemanggil tidak dipaprkan diskrin hp anda maka harus berhati-hati.Lebih-lebih lagi pemanggil adalah mesin peti suara yang ingin membuat kajiselidik pralaku pengundi kemungkinan PRU13 nanti.
Hari ini teman telah menerima satu panggilan pada jam 2.30 ptg yang meminta teman buat pilihan siapa akan menang pada PRU13 nanti. Pilih 1 jika pilih Pakatan Rakyat sebagai pemenang. 2.Pilih BN Pemenang dan 3. Pilihan jika kita Tidak tahu jawapannya. Tapi teman tak jawab dan suara itu akan diulang 2 kali.
Teman rasa inilah satu daripada Pilihan Raya Olok-olok Barisan Nasional.
BN mempunyai banyak wang dari rakyat untuk dijoli membuat perkara seperti ini.
Pada pendapat teman jika kita jawab no 1 maka amat merbahaya kerana no telefon kita akan di tanda sebagai penyokong Pakatan Rakyat. Kita maklum BN sangat mudah mendapat maklumat tuan punya telefon kerana syarikat telefon seperti CELCOM, DIGI, MAXIS dan laian-lain adalah sebahagian jentera paksa BN. Mereka dengan mudah akan membina pengkalan data pengundi PR atau BN. Kesimpulan dari keputusan kajiselidik ini akan menentukan jenis tindakan awal sebelum PRU13 berlaku.
Sebaiknya jangan jawab panggilan itu atau anda menyamar pilih no. 2 bagi menyedapkan hati mereka.

No comments: