Kenapa dinamakan Blogspot Ulama Pewaris Nabi ? Blog ini telah diaktifkan sejak tahun 2008 dengan berlatarbelakang memberi info tentang Islam dan politik. Blog ini sentiasa berterusan memperjuangkan memberi, menwar, memapar maklumat/info/penerangan ISLAM & politik namun Ulama Pewaris Nabi adalah menjadi idola dan perlu dijadikan ikutan dan juga sebagai sempadan kebaikan yang akan menahan atau membatas kejahatan agar tidak berterusan dan disedarkan sehingga akhirnya kebaikan akan menguasai keadaan.Nama blog ini tidak mencerminkan blogernya seorang Ulama tetapi sedang berusaha dan bercita-cita ke arah itu.Amin

pasbs2

pasbs2

pasbs baner

pasbs baner

Monday, June 13, 2011

PAHANG BESAR BERMASALAH BESAR !

TAK SUDAH-SUDAH NEGERI YANG TERKENAL DENGAN SEGALANYA BESAR, ALMAKLUMLAH TERBESAR DI SEMENANJUNG JEr. Negeri yang pernah dikatakan oleh MBnya sendiri dah muflis. Yang menarik negeri ini adalah terdapat ahli parlimennya yang menjadi Perdana Menteri Malaysia sekarang. Pengurusan negeri pun tak boleh urus nak uruskan ekonomi negara. Setakat uruskan wang negara untuk belanja sapa pun boleh.
Pahang terutama di Kuantan ibu negerinya dan bandar Temerloh berterusan dilanda masalah seperti masalah air paip kurang dan selalu terputus, bantahan projek mautkan rakyat iaiitu projek Lynas, kes peneroka saman FELDA dan kini kes pemimpin BN jual tanah pada bukan bumiputera. Yang bantah terdiri pemuda UMNO Temerloh dan NOG2 yang berat kepada perjuangan Melayu.


Mungkin dikalangan pemuda UMNO, pemuda UMNO Temerloh mungkin tidak bijak sebijak pemuda umno di tempat lain (BIJAK MEMBELIT WANG RAKYAT) dan UMNO2 di negeri lain. Setakat jual tanah SAWIT, TANAH REZAB DAN TANAH DALAM MAJLIS memang lumrah, SAMPAIKAN TANAH negara PUN BOLEH TERJUAL KEPADA NEGARA luar seperti kes Pulau Batu Puti dan kes Tanjung Pagar INIKAN PULA TANAH BIASA.

1 comment:

Anonymous said...

umporno/bn masih boleh menang di pahang dalam pru 13 nanti.....cuba lihat trend melayu pahang mengundi sebelum ini.Negeri2 lain dah mula melihat keadilan roket terbang di angkasa sambil diterangi oleh cahaya bulan tetapi negeri pahang masih duduk di dalam dacing senget sebeah.