Kenapa dinamakan Blogspot Ulama Pewaris Nabi ? Blog ini telah diaktifkan sejak tahun 2008 dengan berlatarbelakang memberi info tentang Islam dan politik. Blog ini sentiasa berterusan memperjuangkan memberi, menwar, memapar maklumat/info/penerangan ISLAM & politik namun Ulama Pewaris Nabi adalah menjadi idola dan perlu dijadikan ikutan dan juga sebagai sempadan kebaikan yang akan menahan atau membatas kejahatan agar tidak berterusan dan disedarkan sehingga akhirnya kebaikan akan menguasai keadaan.Nama blog ini tidak mencerminkan blogernya seorang Ulama tetapi sedang berusaha dan bercita-cita ke arah itu.Amin

pasbs2

pasbs2

pasbs baner

pasbs baner

Tuesday, June 14, 2011

AHLI-AHLI UMNO WAJIB TAU BAHAWA UMNO YANG BETUL IALAH PARTI UMNO(BARU)

Kenapa PAS kena gugur perkataan Islam pada Parti? Parti PAS telah lulus begitu dan diperakui Pendaftar Pertubuhan. PAS bukan tokok-tambah tapi memang diakui begitu dan termaktub dalam simpanan Pendaftar Pertubuhan. UMNO kenapa tak timbulkan perkataan Baru pada UMNO (BARU) macam yang sebenar diluluskan Pendaftar Pertubuhan selepas diharamkan?
UMNO adalah singkatan dalam bahasa Inggeris, singkatan dalam Bahasa Melayu ialah PEKEMBAR. Parti UMNO lama dipanggil UMNO atau PEKEMBAR manakala Parti UMNO terkini (Selepas diharamkan tahun 1992) adalah dinamakan UMNO(BARU) seeloknyanya UMNO(NEW) atau PEKEMBAR(BARU).
Lidah Rasmi UMNO melaporkan Ahli Majlis Tertinggi UMNO, Dr. Mohd. Puad Zarkashi berkata, “Kalau Pas sanggup dibuli oleh DAP sehingga akhirnya boleh menggugurkan perjuangan negara Islam, saya mencabar Mursyidul Am Pas, Datuk Nik Abdul Aziz Nik Mat menggugurkan sahaja perkataan Islam daripada Pas atau tukar saja nama parti itu kepada Parti Kebajikan se-Malaysia,” . kalau macam itu TEMAN PUN NAK CABAR PM NAJIB AGAR GUNAKAN NAMA UMNO YANG SEBENAR MENGIKUT UNDANG-UNDANG PERTUBUHAN BUKAN NAMA UMNO TANPA BRU DALAM KURUNGAN. INGATLAH AHLI UMNO YANG HINGUSAN BAHAWA NAMA PARTI UMNO SEBENAR IALAH BEGINI : UMNO(BARU) bukan UMNO. Eleh ... dulu pun UMNO dah bangkit kesah buang nama ISlam. UMNO memang bangkrap iden bernas dan memang mereka takder isu asyik cari kisah lama dan citer rekaan dan termasuk video rekaan fitnah. Bila terbukti mereka(UMNO/BN) salah bukan nak minta maaf atau bertaubat tapi cari lagi fitnah nak kenakan pemimpin Pakatan rakyat.

No comments: