Kenapa dinamakan Blogspot Ulama Pewaris Nabi ? Blog ini telah diaktifkan sejak tahun 2008 dengan berlatarbelakang memberi info tentang Islam dan politik. Blog ini sentiasa berterusan memperjuangkan memberi, menwar, memapar maklumat/info/penerangan ISLAM & politik namun Ulama Pewaris Nabi adalah menjadi idola dan perlu dijadikan ikutan dan juga sebagai sempadan kebaikan yang akan menahan atau membatas kejahatan agar tidak berterusan dan disedarkan sehingga akhirnya kebaikan akan menguasai keadaan.Nama blog ini tidak mencerminkan blogernya seorang Ulama tetapi sedang berusaha dan bercita-cita ke arah itu.Amin

pasbs2

pasbs2

pasbs baner

pasbs baner

Sunday, May 29, 2011

MALANGNYA PM KANTOI SEMALAM !

1. PM kali pertama menonton bolasepak di bkt bintang duduk atas jalanraya tapi kali ini duduk atas kerusi (pasal tak tahan duk atas lantai jer) bersama rakyat di dataran putrajaya.

2. PM seronok bersorak bila Manchester dapat 1 gol dari Wyn Ronnie, tapi keseluruhan permainan Barcelona menang mengalahkan Machester United.

3. Hasrat PM untuk mengajak belia seramai 1 juta tidak kesampaian. Nak cakap 100,000 pun payah. Itupun diramaikan dengan kumpulan pengakap, puteri UMNO dan anggota keselaatan. Yang lain datangpun kerana ada program dan juga Jom Heboh. Kalau setakat nak dengar ucapan , minta maaflah Perdana Menteri ku.

4. Yang memeranjatkan rakyat ialah ingatkan PM nak umumkan beberapa prgram yang tiada kaitan politik namun yang sibuk dicadangkan ialah Parlimen Belia. Mungkin nak naik taraf Parlimen kanak-kanak yang suatumasa dulu dah dibuat oleh Allahyarham Hj Jamal Mohammad yang dikenali Jamal Kerdil.

5. PM kantoi mengajak belia menyelamatkan Malaysia tapi diprovokasi mempertahankan Putrajaya tempat tinggal PM dan bala tenteranya yang hidup selesa di bandar yang disewa oleh kerajaan kepada Putrajaya Holding.

6. Sewajarnya sebagai PM menasihatkan kaum belia agar menyayangi negara sendiri dan jangan terlibat dengan politik. Macam biasa PM dan Menteri kabinet menasihatkan rakyat sebelum ini.

No comments: