Kenapa dinamakan Blogspot Ulama Pewaris Nabi ? Blog ini telah diaktifkan sejak tahun 2008 dengan berlatarbelakang memberi info tentang Islam dan politik. Blog ini sentiasa berterusan memperjuangkan memberi, menwar, memapar maklumat/info/penerangan ISLAM & politik namun Ulama Pewaris Nabi adalah menjadi idola dan perlu dijadikan ikutan dan juga sebagai sempadan kebaikan yang akan menahan atau membatas kejahatan agar tidak berterusan dan disedarkan sehingga akhirnya kebaikan akan menguasai keadaan.Nama blog ini tidak mencerminkan blogernya seorang Ulama tetapi sedang berusaha dan bercita-cita ke arah itu.Amin

pasbs2

pasbs2

pasbs baner

pasbs baner

Tuesday, May 3, 2011

HUYOO ! UIAM JUARA BAHAS ARAB ANTARABANGSA !


Alhamdulihhah ! Kita rakyat Malaysia harus berbangga ke atas UIAM Universiti Islam Antarabangsa Malaysia telah memenangi Debat Bahasa Arab di Kejohanan Debat Universiti Antarabangsa yg berlangsung di Qatar baru-baru ini.

UIAM kita Berjaya mengatasi 40 pasukan dari 19 buah universiti yg mewakili 12 buah Negara.

Benarkah tiada liputan di akhbar tempatan Malaysia? Kalau benar malang sekali jika Menteri Pelajaran pun meniskus macam tikus tentang kemenangan Universiti itu. Kita maklum media Malaysia tengah sibu dengan citer seks dan video fitnah sehingga berita kedatangan pemimpin China berkenaan perbincangan ekonomi dan perdagangan jiga kurang liputan di akhbar depan media Malaysia .

Tengoklah surat khabar Qatar dan Negara Negara Arab boleh muatkan berita kebangaan Malaysia dimuka depan akhbar mereka.

Janganlah disebabkan pesertanya bukan orang Malaysia berita tidak disensasikan berbanding liputan F1 yang sibuk dipaparkan walaupun pemandunya bukan rakyat Malaysia.
Pelajar pelajar Arab ni belajar di UIAM dan mewakili universiti itu. Yang mewakili UIAM, Mohammed Ahmed Hamood Al Zubaidi, Mohammed Hamood Ali Al Ragawi and Salem Salah Salem.

http://tranungkite.net/v11/modules.php?name=AvantGo&op=ReadStory&sid=5371

http://www.thepeninsulaqatar.com/qatar/150750-malaysia-varsity-wins-qatar-arabic-debate.html

No comments: