Kenapa dinamakan Blogspot Ulama Pewaris Nabi ? Blog ini telah diaktifkan sejak tahun 2008 dengan berlatarbelakang memberi info tentang Islam dan politik. Blog ini sentiasa berterusan memperjuangkan memberi, menwar, memapar maklumat/info/penerangan ISLAM & politik namun Ulama Pewaris Nabi adalah menjadi idola dan perlu dijadikan ikutan dan juga sebagai sempadan kebaikan yang akan menahan atau membatas kejahatan agar tidak berterusan dan disedarkan sehingga akhirnya kebaikan akan menguasai keadaan.Nama blog ini tidak mencerminkan blogernya seorang Ulama tetapi sedang berusaha dan bercita-cita ke arah itu.Amin

pasbs2

pasbs2

pasbs baner

pasbs baner

Tuesday, April 26, 2011

PAHAT RUMAH SARAWAK MASIH BERBUNYI ! BINGIT BANYAK KALI

Komen : Kita nak marah pengundi di sana, memang bukan masanya disebabkan teknologi maklumat di sana memang sengaja BN lambatkan dan ketinggalan yang disengajakan.
Pertama : Bajet berjuta ringgit malah berbilion entah kemana selama 10 tahun kebelakangan ini.
Kedua : BN sengaja, terutama BN Sarawak diketua Taib Mahmud tidak memajukan infra teknologi maklumat dan jalanraya yang menyeluruh agar rakyat (pengundi) sukar menerima berita perubahan di luar. Pasal tu ramai generasi baru Sarawak malas nak balik bekerja di Sarawak.
Ketiga : Rumah panjang adalah tektik BN mengawal pergerakan dan perubahan minda rakyat agar mudah dikawalselia melalui Tok batin/Tok Ketua/Tok Penghulu mereka.
Keempat : Tektik memuji dan menjulang kebudayaan rumah panjang dapat menipu rakyat agar kebolehan dan keupayaan mendapat tanah sendiri atau rumah banglo dapat dinafi. Sedemikian orang-orang besar politik yang menguasai tanah beratus-ratus ekar.
Kewujudan rumah panjang hanya sebagai geran pada pemimpinnya untuk memohon tanah sebagai projek untuk rakyat kununya sebagai tambahan, tapi sebenarnya pemimpinnya yang memonopoli tanah di sana.

SIBU: Seramai 16 lelaki mendakwa ditipu oleh dua orang yang kononnya mewakili UMNO untuk memilih mereka ini menjadi calon parti itu pada pilihan raya negeri 16 April lepas.

Seorang daripadanya, Joseph anak Lebun, 27, mendakwa dijanjikan RM1 juta tiap seorang sebagai perbelanjaan pilihan raya dan RM250,000 sebagai wang jaminan sama ada kalah atau menang apabila bertanding.

Ketika dihubungi Abu Nawas hari ini, Joseph berkata, mereka telah menjalani tapisan peluang kemenangan oleh dua lelaki yang mendakwa mewakili sebuah badan dikenali sebagai Jawatankuasa Penajaan UMNO Sarawak (JPUNS).

UMNO tidak mempunyai cawangannya di Sarawak. Joseph, yang mendakwa dipilih untuk bertanding bagi kerusi Katibas, berkata, beliau telah meletak jawatan sebagai pekerja luar pesisir di Singapura kerana begitu terpengaruh oleh pujukan seorang daripada lelaki berkenaan.

"Saya membelanjakan hampir RM50,000 wang sendiri sebagai persiapan menghadapi pilihan raya itu sejak enam bulan lepas,” katanya.

Malah katanya, mereka telah mengisi borang penclonan tetapi dua hari menjelang hari penamaan calon, mereka menerima SMS berbunyi “Kitak Tak Jadi Bertanding” (Kamu Tak Jadi Bertanding) - (Buletin Hairan Online)

source: http://milosuam.blogspot.com/2011/04/iban-mengamuk-rasuah-yang-dijanjikan.html#ixzz1Kb4enFV7

No comments: