Kenapa dinamakan Blogspot Ulama Pewaris Nabi ? Blog ini telah diaktifkan sejak tahun 2008 dengan berlatarbelakang memberi info tentang Islam dan politik. Blog ini sentiasa berterusan memperjuangkan memberi, menwar, memapar maklumat/info/penerangan ISLAM & politik namun Ulama Pewaris Nabi adalah menjadi idola dan perlu dijadikan ikutan dan juga sebagai sempadan kebaikan yang akan menahan atau membatas kejahatan agar tidak berterusan dan disedarkan sehingga akhirnya kebaikan akan menguasai keadaan.Nama blog ini tidak mencerminkan blogernya seorang Ulama tetapi sedang berusaha dan bercita-cita ke arah itu.Amin

pasbs2

pasbs2

pasbs baner

pasbs baner

Wednesday, March 2, 2011

TIDAK SIA-SIA PERAK NAK IKUT JEJAK KELANTAN !Mengikut artikel dalam BBC, harga emas di pasaran dunia melonjak naik tertinggi dalam sejarah setelah peningkatan sebanyak USD14 ke USD1,434.50 satu auns semalam. Kenaikan tersebut didorong oleh ketidakstabilan politik di Libya dan juga di negara-negara Teluk serta kebimbangan mengenai inflasi akibat kenaikan harga minyak dunia yang memberi kesan negatif kepada ekonomi dunia.

Jika keadaan ini berterusan, adakah harga emas mampu mencecah lebih USD1,700 satu auns seperti dijangkakan oleh sesetengah pihak?

By the way, kalau convert USD1,434.50 satu auns ianya lebih kurang RM141 per gram tetapi emas yang dijual di kedai emas ataupun di bank berbeza memandangkan perbezaan kualiti i.e. emas 999, 916 dan sebagainya.

Sebagai contoh, harga emas KFH hari ini, Rabu (2 Mac 2011), harga belian ialah RM137.52 per gram manakala harga jualan ialah RM145.66 satu gram.

No comments: