Kenapa dinamakan Blogspot Ulama Pewaris Nabi ? Blog ini telah diaktifkan sejak tahun 2008 dengan berlatarbelakang memberi info tentang Islam dan politik. Blog ini sentiasa berterusan memperjuangkan memberi, menwar, memapar maklumat/info/penerangan ISLAM & politik namun Ulama Pewaris Nabi adalah menjadi idola dan perlu dijadikan ikutan dan juga sebagai sempadan kebaikan yang akan menahan atau membatas kejahatan agar tidak berterusan dan disedarkan sehingga akhirnya kebaikan akan menguasai keadaan.Nama blog ini tidak mencerminkan blogernya seorang Ulama tetapi sedang berusaha dan bercita-cita ke arah itu.Amin

pasbs2

pasbs2

pasbs baner

pasbs baner

Saturday, March 12, 2011

BERITA MENYEDIHKAN DUNIA BLOGGER


Innalillahhiwainnailaihirojiuun .. dari Allah kita datang kepada Allah akhirnya kita akan kembali.
Pagi ini saya menerima panggilan daripada Anas, membawakan berita pilu pemergian ke Rahmatullah seorang sahabat blogger yang sama-sama memburu berita di pilihanraya kecil Parlimen Bukit Gantang yang lalu.

Sam Ahmad atau nama sebenarnya Zulfikar Samsuri, menghembuskan nafas terakhir tengah malam tadi dimajlis perkahwinan sahabatnya di Lenggong. Jenazah akan dibawa pulang ke rumahnya di Talang, Kuala Kangsar, Perak dan akan disemadikan sebelum Zohor hari ini.

Allahyarham adalah antara blogger yang membangunkan UREKA dan Perak Express yang begitu aktif dalam alam maya.

Biarpun pengenalan antara kami singkat cuma, namun ada sesuatu yang masih membekam dikalbu akan kegigihan beliau biarpun dalam kepayahan menulis dan membina laman blog.

Buat Allahyarham Zulfikar Samsuri @ Sam Ahmad, AL-FATIHAH. Semoga rohnya dicucuri rahmat disisiNya.

Catatan yang dipetik daripada facebook Otai Manjung :

Perginya seorang sahabat penulis, Al-Fatihah. Semoga rohnya dicucuri rahmat dan ditempatkan di kalangan orang -orang yang beriman…Amin.

Nota: baru sehari lepas berbincang utk buka tapak, ceritanya dihttp://www.facebook.com/photo.php?fbid=1622778091225&set=at.1622776891195.2075318.1289667450.1712422991&ref=nf, agak terkilan hajat tidak kesampaian, Allah lebih menyayanginya.

Sumber info dari:- Sdr M Nazri Mohd Nawi: Kpd SEMUA KENALAN, Zulfikar Samsuri (Pikar), anak saudara saya telah menghembuskan nafasnya yg terakhir sekitar tgh mlm tadi. Mengikut berita yg telah disampaikan oleh Mohd Hezairee(Aie) (sepupu beliau, anak saudara saya juga), arwah berada di Lenggong, Perak kerana menghadiri majlis nikah kahwin Cikgu Shahril, rakan sebaya beliau (s...enior saya semasa di UiTM Seri Manjung & Seri Iskandar, Perak). Apabila arwah telah selesai dan keluar dari tandas, semasa beliau mengenakan kasutnya, tiba-tiba arwah rebah. Kemudian beliau dibawa ke Klinik Kesihatan Lenggong, namun meninggal dunia di sana. Sewaktu berita ini ditaip, jenazah arwah sdg dlm perjalanan dari Lenggong ke rumahnya di Talang, Kuala Kangsar, Perak. Jika ada sebrg pembetulan perlu dibuat dlm laporan ini, silakan. Maaf kalau ada kesilapan laporan. Al-Fatihah utk Pikar.

3 comments:

ijoks2009 said...

Takziah kepada keluarga arwah Sam Ahmad,semoga tabah menghadapi ujian Allah.

SUARA RAKYAT KUNAK said...

Semuga Al,Mahrum di tempatkan bersama sama orang yang beriman, Al, Fatihah dari SRK

Anonymous said...

Salam Takziah kepada keluarga serta rakan-rakan Sam. Saya terharu dan semoga rohnya di cucuri rahmat. Alfatihah ...

- wartamaya