Kenapa dinamakan Blogspot Ulama Pewaris Nabi ? Blog ini telah diaktifkan sejak tahun 2008 dengan berlatarbelakang memberi info tentang Islam dan politik. Blog ini sentiasa berterusan memperjuangkan memberi, menwar, memapar maklumat/info/penerangan ISLAM & politik namun Ulama Pewaris Nabi adalah menjadi idola dan perlu dijadikan ikutan dan juga sebagai sempadan kebaikan yang akan menahan atau membatas kejahatan agar tidak berterusan dan disedarkan sehingga akhirnya kebaikan akan menguasai keadaan.Nama blog ini tidak mencerminkan blogernya seorang Ulama tetapi sedang berusaha dan bercita-cita ke arah itu.Amin

pasbs2

pasbs2

pasbs baner

pasbs baner

Tuesday, March 22, 2011

ANGGUK-ANGGUK BEBAS, GELENG-GELENG BEE END

NAJIB (PM) BERSETUJU DENGAN DAKWAAN SEPUPUNYA(MENTERI DALAM NEGERI) MENAFIKAN POLIS BUAT RAKAMAN VIDEO TERSEBUT....]nampaknya PM ragu-ragu dengan kenyataan Hisahmudin yang cuba mempertahankan tuduhan terhadap polis yang di bawah jagaannya. Mungkin Hishamudian ni tak keras(lembutkut?) atau tak strik atau tak tegas
dalam mempengaruhi kepercayaan rakyat. Apatah lagi di kala ini maruah polis terus merudum dengan kes-kes mahkamah dan kesalahan moral yang banyak terjadi kebelakangan ini. Masa ini terutama semalam kita boleh lihat budaya geleng-geleng (penafian) oleh pemimpin BN sorang demi sorang sehingga pimpinan tertinggi iaitu Pengerusi BN bangkit menafi tanpa ditanya sesiapa. Dan terserlah perangai dan aksi ahli parlimen lompat yang kununnya dikenali sebagai ahli parlimen bebas (macam YB Zulkifli Nordin dan YB Zaharin) yang menjadi budaya angguk-angguk dalam mengiakan tuduhan berbentuk fitnah oleh UMNO/BN. Yang peliknya ahli parlimen BN yang bukan beragama Islam pun berhati-hati dalam kenyataan mereka di mana mereka harap perkara tersebut disiasat terlebih dahulu.


KUALA LUMPUR, 21 Mac – Datuk Seri Najib Razak menegaskan pihak polis tidak terlibat dalam kes rakaman video seks – yang didakwa melibatkan seorang pemimpin kanan Pakatan Rakyat – melanggan khidmat seks pelacur di hotel di sini akhir bulan lalu.
Dalam mesej Twitter malam ini, ketika isu terbaru ini hangat dibahaskan dan menarik perhatian ramai, Perdana Menteri berkata beliau mahu mengesahkan apa yang diperkatakan oleh Menteri Dalam Negeri Datuk Seri Hishammuddin Hussein di Bukit Aman tengah hari tadi.
“Saya suka mengesahkan apa yang Datuk Hishammuddin mengatakan bahawa polis tidak terlibat dalam rakaman video seks yang didakwa,” kata Najib sekitar pukul 9 malam tadi.
Bagaimanapun Najib tidak menyebut sama ada pihaknya sudah diberi taklimat mengenai kes itu.
Pada sidang media di ibu pejabat PKR petang tadi, Anwar menafikan sekeras-kerasnya beliau adalah individu yang didakwa dalam rakaman video seks, yang mendapatkan khidmat seks pelacur.
Beliau menegaskan penyebaran video seks tersebut adalah satu strategi Barisan Nasional (BN) untuk menjatuhkan imejnya sebagai tokoh pemimpin negara.
“Saya menafikan sekeras-kerasnya, ia berniat jahat dan fitnah, saya nafikan secara keras saya adalah individu dalam video tersebut.
“Saya mengecam konspirasi terbaru untuk memfitnah dan mengaibkan saya serta keluarga, video yang ditayangkan merupakan satu taktik jahat yang dilakukan musuh politik yang berhasrat untuk membantutkan kemaraan Pakatan Rakyat,” katanya.
Hishammuddin juga meminta individu yang rasa dirinya “teraniaya” ekoran penyebaran video seks, yang dikaitkan dengan seorang pemimpin kanan Pakatan Rakyat, agar membuat laporan polis.
Beliau berkata tanpa laporan polis, pihaknya tidak boleh melakukan siasatan.
Menurut Hishammuddin, beliau baru hari ini dimaklumkan mengenai video seks tersebut dan tidak mempunyai butiran lanjut mengenainya.
“Sama ada dia daripada pemimpin pembangkang (Pakatan Rakyat) saya tidak tahu, sama ada ia tulen atau palsu saya juga tidak tahu, saya belum tengok dan mungkin tidak akan tengok,” katanya.
Naib Presiden Umno itu juga meminta semua pihak agar jangan membuat spekulasi bahawa polis terlibat dalam penyebaran video seks itu.
RUANG IKLAN


Read more: http://suwaritimur.blogspot.com/2011/03/najib-nafikan-polis-buat-rakaman.html#ixzz1HIIGZoTf

No comments: