Kenapa dinamakan Blogspot Ulama Pewaris Nabi ? Blog ini telah diaktifkan sejak tahun 2008 dengan berlatarbelakang memberi info tentang Islam dan politik. Blog ini sentiasa berterusan memperjuangkan memberi, menwar, memapar maklumat/info/penerangan ISLAM & politik namun Ulama Pewaris Nabi adalah menjadi idola dan perlu dijadikan ikutan dan juga sebagai sempadan kebaikan yang akan menahan atau membatas kejahatan agar tidak berterusan dan disedarkan sehingga akhirnya kebaikan akan menguasai keadaan.Nama blog ini tidak mencerminkan blogernya seorang Ulama tetapi sedang berusaha dan bercita-cita ke arah itu.Amin

pasbs2

pasbs2

pasbs baner

pasbs baner

Saturday, March 19, 2011

3 PERMINTAAN RAKYAT YANG BN PANDANG MACAM MAYAT !

1. PENDAFTARAN PARTI ATAS NAMA 'PAKATAN RAKYAT'
MENTERI DALAM NEGERI SAHAJA YANG TIDAK MENANDATANGNI BAGI MELULUSKAN PERMOHONAN TERSEBUT. JAHATNYA ANAK TUN HUSSEIN ONN TERHADAP RAKYAT MALAYSIA.
http://mimpi-senja.blogspot.com/2011/03/pendaftaran-pakatan-ros-dah-lulus.html

KUALA LUMPUR, 19 Mac — Setiausaha Agung Parti Keadilan Rakyat (PKR) Saifuddin Nasution Ismail mendakwa permohonan pendaftaran Pakatan Rakyat masih belum menjadi kenyataan kerana berhadapan dengan halangan di peringkat Kementerian Dalam Negeri, bukannya Pendaftar Pertubuhan (RoS).

Beliau berkata sebenarnya Pakatan Rakyat sudah mendapat kelulusan peringkat RoS tetapi dipercayai terhalang kerana Menteri Dalam Negeri Datuk Seri Hishammuddin Hussein (gambar) belum memberikan lampu hijau.

2. RAKYAT MAHU PROSES CALIT JARI DENGAN PEWARNA SELEPAS MENGUNDI SUPAYA SEORANG PENGUNDI BOLEH MENGUNDI SEKALI SAHAJA. BUKTI YANG MENUNJUKKAN KERAJAAN BN MAHU MANIPULASI PENGUNDIAN AGAR SEORANG PENGUNDI BOLEH MENGUNDI LEBIH DARI 2 KALI DENGAN BERAPA CARA SEBAB ITU MEREKA TIDAK MAHU PROSES INI DIGUNAPAKAI.

3. RAKYAT MAHU LOKALITI MENGUNDI ADALAH MENGIKUT ALAMAT DI KAD PENGENALAN ATAU MENGIKUT ALAMAT DALAM CIP KAD PENGENALAN. RAKYAT YANG BERDAFTAR SEBAGAI PENGUNDI TIDAK MAHU TEMPAT MENGUNDI DIPINDAHKAN SEWENANG-WENANG OLEH SPR TANPA PERSETUJUAN MEREKA SEPERTI YANG BERLAKU DI SELANGOR DALAM PRU 1999 LALU.3.

No comments: