Kenapa dinamakan Blogspot Ulama Pewaris Nabi ? Blog ini telah diaktifkan sejak tahun 2008 dengan berlatarbelakang memberi info tentang Islam dan politik. Blog ini sentiasa berterusan memperjuangkan memberi, menwar, memapar maklumat/info/penerangan ISLAM & politik namun Ulama Pewaris Nabi adalah menjadi idola dan perlu dijadikan ikutan dan juga sebagai sempadan kebaikan yang akan menahan atau membatas kejahatan agar tidak berterusan dan disedarkan sehingga akhirnya kebaikan akan menguasai keadaan.Nama blog ini tidak mencerminkan blogernya seorang Ulama tetapi sedang berusaha dan bercita-cita ke arah itu.Amin

pasbs2

pasbs2

pasbs baner

pasbs baner

Friday, February 4, 2011

SWEDEN TUTUP KEDUTAAN DI MALAYSIA ! KENAPA ?
Sweden akan menutup lima kedutaan nya diseluruh dunia penutupan ini dijangkakan bakal dilaksanakan pada tahun 2011, kedutaan Sweden itu ternasuk diBuenos Aires, Brussels, Hanoi, Kuala Lumpur dan Luanda.

Difahamkan antara sebab sebab yg membuatkan kedutaan tersebut akan ditutup adalah kerana kos pembiyaan meningkat sekitar SEK300 juta, kata Menteri Hal-ehwal Luar Negeri Sweden Carl Bildt. Keputusan yg bakal dilakukan itu diambilkira dalam perbincangan di Riksdag. Dari pandangan lain masih ada sebab tertentu yg membuat kerajaan Sweden bertindak untuk menutup kedutaan nya.

Kami tetap menjalankan tugas seperti biasa sehingga kesatu tarikh yg diberitahu kelak dan pihak kami akan membuat kenyataan nanti, kata jurucakap kedutaan.

Walau bagaimana pun Sweden masih meneruskan operasi nya di beberapa kedutaan lain di Asean, kedutaan nya juga terdapat di Singapura, Bangkok, Jakarta, dan Phnom Penh. Tidak dipastikan secara total, mengapa pula kedutaan nya di Kuala Lumpur terpilih untuk ditamatkan operasi nya selain dari masaalah kos pembiyaan.

Penutupan kedutaan nya di Kuala Lumpur turut memberi impak imej kepada Malaysia kerana kedua Negara ini mempunyai hubungan dagang yg besar antara Sweden dan Asia Tenggara, menurut laman web Embassy Sweden.

No comments: