Kenapa dinamakan Blogspot Ulama Pewaris Nabi ? Blog ini telah diaktifkan sejak tahun 2008 dengan berlatarbelakang memberi info tentang Islam dan politik. Blog ini sentiasa berterusan memperjuangkan memberi, menwar, memapar maklumat/info/penerangan ISLAM & politik namun Ulama Pewaris Nabi adalah menjadi idola dan perlu dijadikan ikutan dan juga sebagai sempadan kebaikan yang akan menahan atau membatas kejahatan agar tidak berterusan dan disedarkan sehingga akhirnya kebaikan akan menguasai keadaan.Nama blog ini tidak mencerminkan blogernya seorang Ulama tetapi sedang berusaha dan bercita-cita ke arah itu.Amin

pasbs2

pasbs2

pasbs baner

pasbs baner

Tuesday, February 1, 2011

PENDUDUK BUKIT SENTOSA 2 BANTAH LESEN KARAOKE DISAMBUNGKARAOKE LEBIH BAHAYA DARI MEREMPIT TETAPI KEDUA_DUANYA TIDAK BAIK DILAKUKAN.
Penduduk Bukit Sentosa 2 melalu Persatuan Penduduk Seroja, PIBG Sekolah Menengah Bukit Sentosa 2 dan surau-surau sekitanya membantah dengan sekeras-kerasnya perniagaan karaoke yang akan membawa kepada keruntuhan moral dan masalah sosial yang hanya mengujudkan maksiat kepada penduduk Bukit Sentosa 2 , Bukit sentosa 3 dan Bukit Beruntung 3.

Antara kesan buruk ialah :-
1) Menggalakkan remaja dan orang dewasa berdua-duaan bukan muhram.
2) Menggalakkan orang-ramai leka dengan hiburan yang melalaikan.
3. Memberi kesan menambah untung dengan penjualan minuman terlarang.
4. Dengan ujud minuman keras akan wujud bunga-bunga perzinaan dan persundalan.
5. Pergaduhan mudah tercetus bila minuman atau hisapan yang terlarang berlaku dalam tempat tertutup sebegitu.
6. Terdapat keluarga yang kurang didikan agama membawa anak kecil dan remaja kununya untuk memberi mereka kegembiraan .
Surat-surat bantahan kali ke 2 telah dihantar ke Majlis Daerah Hulu Selangor untuk memohon tindakan menghentikan perniagaan yang tidak bermoral tersebut melalui pemberhentian lesen tersebut yang akan berakhir pada bulan Mac ini.

1 comment:

Anonymous said...

mohon link http://wicararumi.blogspot.com