Kenapa dinamakan Blogspot Ulama Pewaris Nabi ? Blog ini telah diaktifkan sejak tahun 2008 dengan berlatarbelakang memberi info tentang Islam dan politik. Blog ini sentiasa berterusan memperjuangkan memberi, menwar, memapar maklumat/info/penerangan ISLAM & politik namun Ulama Pewaris Nabi adalah menjadi idola dan perlu dijadikan ikutan dan juga sebagai sempadan kebaikan yang akan menahan atau membatas kejahatan agar tidak berterusan dan disedarkan sehingga akhirnya kebaikan akan menguasai keadaan.Nama blog ini tidak mencerminkan blogernya seorang Ulama tetapi sedang berusaha dan bercita-cita ke arah itu.Amin

pasbs2

pasbs2

pasbs baner

pasbs baner

Tuesday, February 22, 2011

KERJA CIKAI PENGUNDI AKAN PERTIKAI !

"Sikap SPR Selangor timbulkan tanda tanya"
PAS Kawasan Pandan tidak berpuas hati dengan senarai pemilih baru yang dipamerkan oleh SPR dari 9 hingga 15 Februari yang baru lalu.
Perkara-perkara yang menimbulkan kekeliruan adalah,

1) Pemilih-pemilih yang didaftarkan pada alamat yang tanpa nombor rumah.

2) Pemilih-pemilih yang didaftarkan pada alamat yang tidak wujud.

3) Pemilih yang dikenalpasti tidak wujud di alamat yang didaftarkan.

Kami tidak faham kenapa masih terdapat alamat pemilih tanpa nombor rumah kerana terdapat pemilih-pemilih yang cuba didaftarkan oleh Penolong Pemilih kami tetapi telah ditolak kerana alamat tidak lengkap. Siapa yang telah mendaftarkan mereka?

Kami juga ingin menyatakan rasa kesal di atas sikap pegawai-pegawai SPR di pejabat mereka di Shah Alam yang bersungguh-sungguh enggan menerima bantahan-bantahan kami.

Kami dapati mereka bertindak kasar dan tidak profesional mahu menolak bantahan-bantahan itu tanpa alasan kukuh. Bantahan-bantahan itu dibuat sebelum tarikh akhir yang ditetapkan oleh SPR.

Sikap SPR ini seolah-olah terdapat muslihat tertentu. Kenapa SPR begitu bersungguh-sungguh hendak menolak bantahan-bantahan yang dibuat? Apa yang SPR cuba sembunyikan?

Hanya setelah didesak dengan keras oleh pihak kami, SPR telah menerima bantahan-bantahan kami.

Oleh itu, pihak kami menggesa agar satu penyiasatan yang terperinci dilakukan ke atas SPR. Kami bimbang SPR telah dijadikan satu alat oleh Barisan Nasional untuk menawan Negeri Selangor dari Pakatan Rakyat pada pilihan raya umum yang akan datang.

Setelah kecewa dengan penerimaan rakyat tehadap kempen-kempen mereka di Selangor, Barisan Nasional akan menggunakan apa saja cara untuk mencapai matlamat mereka.

Iskandar A. Samad
Yang Dipertua PAS Kawasan Pandan /
ADUN Chempaka

1 comment:

zul_neem said...

assalamualaikum

Diharapkan rakyat malaysia tiada kena penyakit berjangkit yang tersebar luas ditimur tengah sekarang ini sudahlah .SPR sila ambil peringatan dan buat lah kerja dengan tulus dan mendengar pandangan rakyat.Hidup demokrasi...