Kenapa dinamakan Blogspot Ulama Pewaris Nabi ? Blog ini telah diaktifkan sejak tahun 2008 dengan berlatarbelakang memberi info tentang Islam dan politik. Blog ini sentiasa berterusan memperjuangkan memberi, menwar, memapar maklumat/info/penerangan ISLAM & politik namun Ulama Pewaris Nabi adalah menjadi idola dan perlu dijadikan ikutan dan juga sebagai sempadan kebaikan yang akan menahan atau membatas kejahatan agar tidak berterusan dan disedarkan sehingga akhirnya kebaikan akan menguasai keadaan.Nama blog ini tidak mencerminkan blogernya seorang Ulama tetapi sedang berusaha dan bercita-cita ke arah itu.Amin

pasbs2

pasbs2

pasbs baner

pasbs baner

Saturday, January 8, 2011

TEKTIK WIN WIN BATU PUTIH SELAMATKANNYA

Win Win Situation terkenal bodoh semasa DR Rais jadi menteri menyelesaikan pertikaian Pulau Batu Putih yang menyebabkan Malaysia bermata putih(Putih Mata).Dan cara ini juga juga menyelesaikan kes amah dirogol.
Secara logik mahukah isteri DS Rais kecohkan kes tersebut walau beliau tahu? Bodohlah beliau kerana tergugatlah kesenangan sebagai isteri menteri. Berabalik kepada Robengah , amah terlibat juga kalau dah diberi sedikit 'pampasan' atau wang tutup mulut dan kembali ke Indonesia dengan sedikit kesenangan, apa relevan beliau nak timbulkan kes ini? Dari segi kesenangan dunia dan keselamatan dirinya adalah lebih penting. Andaian ini ada asasnya sebab itu dalam hal ini masing-masing ada kemenangan dan keperluan.
Andaian ini diperkuatkan lagi dengan penjelasan NGO-Migrant Care yang menghormati Robengah bila Robengah tidak mahu ketengahkan kes tersebut.

Bacalah di tulisan Sharshooter ini:-
Demi menghormati hak seorang amah Indonesia yang didakwa dirogol oleh seorang menteri Malaysia, NGO - Migrant Care yang berpangkalan di Jakarta memutuskan untuk tidak akan membawa perkara berkenaan kepada mahkamah, lapor Kompas.com.

"Kami berada pada posisi menghormati permintaan mangsa supaya kes ini tidak dihebahkan dan dibawa ke muka pengadilan,” kata penganalis dasar, Migrant Care, Wahyu Susilo, hari ini dalam sidang media di Warung Daun, Cikini, Jakarta.

Menurut Wahyu, Migrant Care berharap kejadian itu dijadikan teladan kepada kerajaan Indonesia supaya tidak mengabaikan nasib pekerjanya di luar negara.

"Pemerkosaan perlu dibuktikan dan harus ada laporan sebelum membolehkan tindakan lanjut diambil. Tetapi sehingga malam semalam, mangsa masih belum mahu membuat laporan, maka kami hanya menghormati.

"Saya kira dalam keadaan ini kami tidak boleh ke mahkamah tetapi hanya ingin menegakkan hak asasi manusia dan mahu kes tersebut dijadikan pelajaran kepada kedua-dua kerajaan untuk benar-benar serius soal perlindungan buruh asing,” katanya.

Wahyu juga mengakui memang tidak ada tindakan yang boleh diambil pihaknya dan kerajaan Indonesia.
Tak boleh buat apa-apa

"Mereka (Kerajaan Malaysia) juga tidak boleh berbuat apa-apa, kerana laporan kami sifatnya hanya untuk melindungi mangsa yang saat itu belum ada Lembaga Perlindungan Saksi dan Korban," kata Wahyu.

Ditanya wartawan mengenai kemungkinan mangsa disogok wang untuk menutup kes berkenaan, Wahyu berkata mereka tidak dimaklumkan mengenainya.

"... hanya terima gajinya yang jadi haknya. Tidak ada masalah penggajian. Setelah laporan ini dibuat di tahun 2007, kami tidak pernah juga memberitahu atau berhubungan dengan menteri itu," kataya.

Menurut Wahyu, yang penting, mangsa sekarang berada di tempat yang aman dan sudah kembali ke Indonesia pada tahun 2007.

"Tapi lagi-lagi kami tidak boleh memberitahu keadaannya,” kata Wahyu.

Sementara itu, video di bawah adalah pengakuan oleh bekas rakan setugas dan teman sebilik Robengah warga indonesia yang dikatakan menjadi mangsa rogol ketika bertugas sebagai amah / pembantu rumah dato' seri utama rais yatim pada tahun 2007.

No comments: