Kenapa dinamakan Blogspot Ulama Pewaris Nabi ? Blog ini telah diaktifkan sejak tahun 2008 dengan berlatarbelakang memberi info tentang Islam dan politik. Blog ini sentiasa berterusan memperjuangkan memberi, menwar, memapar maklumat/info/penerangan ISLAM & politik namun Ulama Pewaris Nabi adalah menjadi idola dan perlu dijadikan ikutan dan juga sebagai sempadan kebaikan yang akan menahan atau membatas kejahatan agar tidak berterusan dan disedarkan sehingga akhirnya kebaikan akan menguasai keadaan.Nama blog ini tidak mencerminkan blogernya seorang Ulama tetapi sedang berusaha dan bercita-cita ke arah itu.Amin

pasbs2

pasbs2

pasbs baner

pasbs baner

Monday, November 1, 2010

PITIH PITIH END

Mengapa Perbadanan Tabung Pusat Pengajian Tinggi PTPTN member pinjaman berjumlah RM23 juta kepada lebih 6,000 pelajar yang tidak memohon bantuan itu.
Mana pergi wang rakyat tersebut. SPRM 7 POLIS kena lah siasat dan kena ada sesiapa yang buat laporan polis. Nampaknya PM tak nampak ke kelemahan dan kelembapan atau penyelewengan PTPTN dalam menguruskan wang untuk membantu pelajar.
Bagaimana tanpa borang, berjuta-juta nilai permohonan boleh lulus? Yang tukang tandatangan tiada semak ke atau rujuk sebelum tandatangan cek tersebut?

Rujukan http://tuanibrahim.blogspot.com/2010/10/audit-finding-pac-tumpu-10-isu.html

No comments: