Kenapa dinamakan Blogspot Ulama Pewaris Nabi ? Blog ini telah diaktifkan sejak tahun 2008 dengan berlatarbelakang memberi info tentang Islam dan politik. Blog ini sentiasa berterusan memperjuangkan memberi, menwar, memapar maklumat/info/penerangan ISLAM & politik namun Ulama Pewaris Nabi adalah menjadi idola dan perlu dijadikan ikutan dan juga sebagai sempadan kebaikan yang akan menahan atau membatas kejahatan agar tidak berterusan dan disedarkan sehingga akhirnya kebaikan akan menguasai keadaan.Nama blog ini tidak mencerminkan blogernya seorang Ulama tetapi sedang berusaha dan bercita-cita ke arah itu.Amin

pasbs2

pasbs2

pasbs baner

pasbs baner

Thursday, November 11, 2010

KETUA PENGARAH KESIHATAN DAH BERI PENJELASAN, ESOK TIADA ALASAN

Najib dijangka pengerusikan mesyuarat Kabinet esok

KUALA LUMPUR 10 Nov. - Datuk Seri Najib Tun Razak dijangka kembali bertugas dalam tempoh terdekat setelah disahkan sembuh daripada penyakit ulser dan cacar, kata Ketua Pengarah Kesihatan, Tan Sri Dr. Mohd. Ismail Merican.

Perdana Menteri menjalani ujian endoskopi di Hospital Selayang pagi ini yang menunjukkan ulser yang dialaminya telah sembuh, katanya dalam satu kenyataan kepada Bernama hari ini.

Mohd. Ismail berkata, doktor-doktor peribadi Perdana Menteri mendapati tahap kesihatan beliau menunjukkan kemajuan yang amat baik dan beliau boleh kembali bertugas seperti biasa.

"Beliau dijadual mempengerusikan mesyuarat Kabinet Jumaat ini," katanya.

Najib, yang diserang cacar lewat bulan lepas, dimasukkan ke Hospital Kuala Lumpur pada Khamis lepas akibat penyakit ulser serta gastritis ringan.

Beliau dibenarkan pulang pada Ahad lepas dan dinasihatkan berehat. - BERNAM

No comments: