Kenapa dinamakan Blogspot Ulama Pewaris Nabi ? Blog ini telah diaktifkan sejak tahun 2008 dengan berlatarbelakang memberi info tentang Islam dan politik. Blog ini sentiasa berterusan memperjuangkan memberi, menwar, memapar maklumat/info/penerangan ISLAM & politik namun Ulama Pewaris Nabi adalah menjadi idola dan perlu dijadikan ikutan dan juga sebagai sempadan kebaikan yang akan menahan atau membatas kejahatan agar tidak berterusan dan disedarkan sehingga akhirnya kebaikan akan menguasai keadaan.Nama blog ini tidak mencerminkan blogernya seorang Ulama tetapi sedang berusaha dan bercita-cita ke arah itu.Amin

pasbs2

pasbs2

pasbs baner

pasbs baner

Monday, October 4, 2010

PERGINYA SEORANG WARTAWAN

Allahyarham Samsuri Roslan selamat disemadikan
KLANG, 4 Okt: Jenazah Allahyarham Samsuri Roslan, penulis dan wartawan, selamat dikebumikan di Tanah Perkuburan Islam Meru jam 9.30 pagi ini selepas meninggal dunia petang semalam.
Samsuri, kolumnis beberapa akhbar termasuk akhbar politik Siasah dan lidah rasmi PAS Harakah meninggal dunia tiga minggu selepas diserang angin ahmar pada 13 September lalu ketika pulang beraya bersama keluarganya di Grik, Perak.
(PERJALANAN TERAKHIR SEORANG WARTAWAN...Jenazah Allahyarham Samsuri Roslan dibawa keluar dari rumahnya di Meru untuk disemadikan)
Allahyarham kemudian dibawa ke Hospital Ipoh dalam keadaan koma dan dimasukkan ke wad ICU lebih seminggu di sana sebelum dibenarkan keluar walaupun masih belum sedarkan diri.
Beliau kemudiannya dibawa keluarganya ke Hospital Pantai, Kuala Lumpur sebelum menghembuskan nafasnya yang terakhir petang semalam.
Ketika hayat, Samsuri adalah penulis yang aktif. Beliau pernah menjadi Pengarang Berita akhbar Watan.
Semasa hayatnya, Allahyarham pernah bertugas dengan Tan Sri Khalid Ibrahim, Menteri Besar Selangor sekarang, semasa beliau memimpin Guthrie.
Samsuri meninggalkan seorang balu, Puan Faizah serta empat anak yang kesemuanya perempuan.
moga Allah menerima roh Allahyarham dan ditempatkan bersama dengan orang-orang yang beriman.
Alfatihah.

No comments: